Bababarát mézeskalács recept

Sütnél mézeskalácsot, de a hagyományos receptből készültet még nem adhatod a babádnak? És nem akarsz kétfélét csinálni?

Ambrus Éva az Anya, kérek még! című, hozzátáplálási könyvében ír egy ilyen receptet is! Évával és a könyvről korábbi, vele készült interjúnkat itt tudod elolvasni >>>

És ha sütögetnétek otthon, akkor íme a szuper recept!

Bababarát mézeskalács (10 hónapos kortól)

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)

80 g tönkölyliszt

40 g zabliszt

50 g durumliszt

háromnegyed evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék (1 éves kor alatt

a már bevezetett fűszerek)

2 evőkanál finomítatlan nádcukor

egyharmad kiskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

1 rúd vanília kikapart magjai

75 g vaj

2-3 evőkanál tej (1 év alatt zabital)

fél biocitrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat a tejben megolvasztjuk, majd a citromlével együtt a többi alapanyaghoz öntjük.

A tésztát alaposan összegyúrjuk, és liszttel meghintett felületen késfok vastagra kinyújtjuk.

Tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

A süteményeket 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Jó sütögetést és örömteli adventi pillanatokat kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük