Gólya néni gyere már, avagy néha kell egy kis természetes rásegítés

Azt szokták mondani, egy nő két dologért tesz meg mindent: azért, hogy legyen gyereke és azért, hogy ne!

Emlékszem, én pontos tervet készítettem az első gyermekem érkezése előtt. Abbahagytam a fogamzásgátló szedését és letettem a cigarettát, kicsit vártam, hogy a szervezetem tisztuljon, aztán félidőt számoltam és viccesen kiadtam a páromnak a parancsot: na, gyártsunk babát.

Óhajom teljesült, a kislányom első sóhajtásra megfogant.

Másodjára azonban nem voltunk ilyen szerencsések.
Így, amikor néhány hónap után még mindig nem teszteltem pozitívat, elkezdtem olyan rásegítő készítményeket keresni, amik segíthetik a gyorsabb fogantatást.
Ezeket találtam:

Palástfű tea: Nem vagyok nagy teás, de a palástfű teát hetekig fogyasztottam. Az íze…hm…kibírható. Javára írjandó, hogy jótékony hatással van a méhnyálkahártyára , erősíti a méhet és segíti a beágyazódást. Én naponta 2x ittam.

Cickafark tea: Gyakorlati tapasztalatom nincs, de sok nő esküszik a cickafark teára. Elősegíti a tüszőérést, szabálytalan ciklus esetén a szabályos ciklus kialakulásában is segít. Mindenféle édesítő és ízfokozó nélkül érdemes fogyasztani, hogy a progeszteron szintet is maximálisan befolyásolhassa.

Barátcserje tea vagy kapszula: Nekem a kapszula a jó barátom. Én végül ennek segítségével estem teherbe. A teát nem bírtam, ezt meg csak bevettem, az íze sem volt pocsék. A barátcserjéről egyébként érdemes tudni, hogy csökkenti a megemelkedett prolaktin-szintet, (ami ha emelkedett, meddőséget okozhat) valamint emeli a progeszteron-szintet, ami a teherbeesést segíti elő. A menstruációs ciklust is rendbe szedi, ami szintén előnyös, ha valaki babát szeretne.

Méhpempő: Jó apának, jó anyának, azt mondják. Megvan benne mindenféle B-vitamin, amelyeknek fontos szerepük van az ösztrogén és a progeszteron szint kiegyensúlyozásában. Fontos hatása az is, hogy méhpempő növeli a  luteinizáló hormon szintjét is – ami a tüszőérésben játszik főszerepet – ezen hormon szintje az életkor előrehaladtával csökken a szervezetben, így a méhpempő különösen ajánlott 35 év felett.

Ami még segíthet:

– Viccesnek tűnik, de érdemes gyertyaállásba vágni magunk együttlét után – ez különösen hasznos lehet hátrahajló méhnél. 15 perc az ajánlott, én 5 percig bírtam.
– Ne szexelj minden nap: nem a mennyiség, a minőség a fontos. Itt most a spermák minőségére gondolok. Városi legenda szerint, jobb minőségű spermium keletkezik akkor, ha több nap telik el két együttlét között. És persze érdemes kicsit számolgatni, mikor is van a legnagyobb esélye a fogantatásnak.

Ha mindezek mellett 1 évig nem sikerül teherbe esni, saját tapasztalatból mondom, érdemes mindenképp egy alapos kivizsgálásnak alávetni mind magunk, mind a párunk. Nálunk a pajzsmirigyem rendetlenkedett, de sok egyéb dolog lehet befolyással a megtermékenyülésre.

Sok sikert mindenkinek, szorítok! 

K.O.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.