Szuper hasznos, praktikus és cuki holmik totyogóknak és szüleiknek, magyar készítőktől

Minden anyuka a legjobbat szeretné adni kisbabájának. Ez igaz a termékek minőségére és megjelenésére egyaránt.

És ugye valljuk be, meglehetősen nagy a piaci kínálat mindennel kapcsolatban, ami kismama vagy kisbaba… Mi abban szeretnénk segíteni, hogy könnyebben tudj választani olyan magyar terméket, ami minőségi és hasznos is.

Korábban már ajánlottunk 5 szintén magyar terméket a babavárástól a csecsemőkorig, most pedig megmutatjuk azokat a cuki és hasznos holmikat, amiknek a totyogók és szüleik is egyaránt örülhetnek.

FAWorite néven 6 éve készít Kiss Judit babaholmikat. Mára a termékpaletta nagy részét a praktikus textiltárolók és a babacsomagok alkotják, de igyekszik az anyukák minden gondjára megoldást találni, legyen az a kiskönyv tok védelme vagy a séta alatt összegyűjtött kavicsok megfelelő tárolása.

Termékeihez kizárólag olyan anyagokat használ, amik nemcsak tetszetősek, de extra minőségűek és könnyen kezelhetők is. Így minden mosható és vasalható, ami pedig élelmiszerrel vagy a baba bőrével érintkezik, azok minősített anyagok is. A FAWorite-ok a webshopban érhetők el, de Judit gyakran megfordul vásárokban is, illetve lehetőség van egyedi rendelésre is az adott termékpalettán belül.

Az egyik FAWorite favoritunk az autós zsebes tároló, ami egy autós ülésre rögzíthető zsebes tároló, hogy az autónkban is rendet tudjunk tartani. Elfér benne sok apró gyerekjáték, könyv, innivaló és millió apróság.

A másik kedvenc és szintén praktikus termékünk Judittól az egészségügyi kiskönyv tok, ami segít, hogy megőrizd gyermeked egészségügyi kiskönyvét eredeti állapotában. Egy tok 1 vagy 2 db kiskönyvnek biztosít védelmet, sőt a dupla változatban a középső zsebben elférnek az orvosi papírok, személyi iratok is. Mosható, vasalható, papír merevítéssel, designer pamut borítással készül.

 

A te babád is folyton kitakarózik éjszaka, sokszor fel kell venned és a hagyományos hálózsákban nehéz felemelni-letenni őt? Gyermeked sokat forgolódik, és elfordul rajta a hálózsák is, ami kényelmetlenné teszi az alvását?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor a MamaBe tipegő hálózsákot Nektek találták ki!

Választhatsz bélés nélküli-, bélelt-, organikus pamut vagy hőségtipegőik közül az évszaknak megfelelően.

A MamaBe termékek azoknak az anyukáknak (és persze babáiknak) készültek, akik óvják a picik bőrét, amellett, hogy fontos számukra az egyedi és letisztult megjelenés. A felhasznált textilek egytől egyig Oeko-Tex® minősítéssel rendelkeznek, nem tartalmaznak káros anyagot. Sőt, minden darab megtervezésekor kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy ne használjanak gyermekekre veszélyes alkotóelemeket (gombot, flittert, díszeket, stb.).

 

A babák első 9 hónapja, tulajdonképpen a második 9 hónap, ha a fogantatástól számoljuk. Már pocakban is különbözően fejlődnek, de a kinti létben főleg nagy eltérések tapasztalhatóak a babáknál, melyek nagyrészt az ő képességeiktől és részben mástól is függenek. A Mackórendelőben nagy szakértelemmel foglalkoznak a gyermekekkel már egész pici kortól, hogy a megfelelő időben a legcélravezetőbb terápiát kapják.

A gyermekek különbözőek és különbözőek a szülők is. Ha már „kéne”, de nem tartja  a fejét, hasra fordítva sír, meg se próbál fordulni vagy a kúszást hátrafele próbálja, akkor biztos, hogy nagy segítség a szülőknek a „Mackógyógytorna a mozgásfejlődés harmonizálására 1-9 hónapos babáknak” című könyv.

A könyvben 60 szemléletesen megrajzolt babatorna-gyakorlat mellett számos „hétköznapi” tanácsot, mozgásfejlődési táblázatot is találni.

A könyv gyakorlatai olyan 1–9 hónapos gyermekek szüleinek ajánlott, akiknél:

– mozgásfejlődés elmaradást észlelnek (késik a fejmegtartás, hasalás, forgás, kúszás);

– a nehezebb mozgásfejlődés benne lehet a „pakliban” (például koraszülött, nagy súlyú, ikerterhességben született, puha izomzatú, feszes vagy „lustának” mondott baba).

-„fura”nem szokványos mozdulatok jelennek meg a baba mozgásaiban.

 

A szoptatós nyaklánc, rágcsalánc, hordozós lánc szavak hallatán egyből egy hasznos – elsősorban babáknak való – kiegészítő jut eszünkbe, és nem a szó szoros értelemben vett ékszer.

Völgyes Flávia a Fl’Art szilikonékszerek megalkotója azt szeretné, ha az ékszerei az anyukáknak tetszenének, és valóban díszítő kiegészítőként tekintenének rájuk mindamellett, hogy biztonságos alternatívaként szolgálnak a fogzás idejére, anyagának köszönhetően pedig bátran hordhatók pici baba mellett is. 

A Fl’Art szilikonékszereket Flávia elsősorban anyukáknak tervezi, akik szeretnének megmaradni nőnek a pici érkezése után is. Kedvencei az egyszerű, geometrikus formák, a halvány pasztell színek és a babákat-mamákat  egyaránt megnyugtató monokróm világ.

A különböző formájú, hosszúságú nyakláncok mellett hozzá passzoló karkötőt is lehet beszerezni, de egyébként jól kombinálhatók egymással a különböző színű kiegészítők.

 

Palásthy Julcsi 21 éve tapasztalta meg először, milyen érzés édesanyának lenni. A boldogság és a vágy, hogy mindent megkapjon a kisfiuk, amit csak adni tudnak, előhozta belőle a mindig is ott lapuló kreatív énjét.

Aztán elsőszülöttük után kaptak még egy fiút és két kislányt is. Így megtapasztalta azt, amire mindig is vágyott, hogy milyen nagycsaládban élni, milyen velük és nekik alkotni. És miközben megélte mellettük és általuk az anyaságot, rátalált önmagára is, így lett babakészítő textilműves.

A PJulcsy babák szinte beszélnek…

A lányok gyapjúhajú, bájos és ölelgetni való babák, melyek öltöztethetőek. Eleinte nagyobb lányoknak tervezte a DUKKE figurákat, de igény mutatkozott arra, hogy a 3 éves kor alattiak is tudjanak ilyen babákkal játszani, ezért most már filc hajjal is elérhetőek, kérhetőek ezek a babák is. Az alapbabák géppel készülnek, minden más aprólékos kézi munka rajtuk, a hajuktól az arcukon át, egészen az apró pici gombokig a sáljukon. Ettől kapják meg a végső bájukat, ez teszi őket igazán teljessé.

A fiúk filchajú NUKK figurák, melyek részben öltöztethetőek. Mert bár talán elképzelhetetlen, de ha egy kisfiú babát kap a kezébe, elkezd gondoskodni róla, mintha igazi apuka lenne. Fiús anyukaként maga is megtapasztalta ezt, ezért szószólója lett a fiú babák fontosságának és szívügyének tekinti a készítésüket. Egyébként ugyanaz igaz rájuk is, mint a lány babákra, azaz az utolsó simítások mind kézzel készülnek, hogy egyediségüket, igazi karakterüket így kaphassák meg.

A LOOM figurái pedig egy kaptafára készült, mégis különböző állatkák. A színes anyagoktól és az egyes állatfajokra jellemző karakterektől kapják meg egyediségüket. Pamutvászonból készülnek, melyet gyapjúfilccel és textilbőrrel egészít ki. S hogy bátran adható legyen akár újszülött kortól is, biztonsági szemet kapnak. Semmilyen apró alkatrészt nem tartalmaznak, sem egyéb kiegészítőket, így mosógépben is bátran moshatóak.

Most ezek után van, aki nem szeretne egy PJulcsy babát?!

Válogassatok bátran mindegyik alkotó termékeiből, garantáltan jól jártok velük!

Szülinapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra,

bármikorra jó ajándékötlet is babának-mamának!

(kezdőkép: PJulcsy)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük