Tudod már, kinek ajánlod fel az adód 1%-át? Ajánlunk 10 szervezetet!

Karantén és Covid ide vagy oda, a tavasz mellett van még valami, ami minden évben eljön májusban, ez pedig az éves adóbevallás. Ilyenkor nyílik alkalmunk arra, hogy döntsünk arról a bizonyos 1%-ról.

Ha még nem találtad ki, melyik civil szervezetet szeretnéd segíteni az idei évben, íme egy rövid lista, akiknél biztosan jó helyre kerül a támogatásod.

Budaörsi Állatmenhely

A 2001 októbere óta működő állatmenhely nap mint nap azon fáradozik, hogy a környékbeli állatok életét és sorsát megmentsék. A menhely működösét számos elkötelezett önkéntes segíti, hétvégente pedig igazi ismerkedős, simogatós lehetőséget biztosítanak „ember és állat örömére”.

Momentán Társulat

Az improvizációs színház társulata egy baráti körből alakult, 2003 óta tartanak előadásokat. Ahogy ők mondják: „Az improvizáció számunkra nemcsak színházi forma, hanem világszemlélet: figyelemre és a pillanat megélésére tanít.”

Babagenetika Egyesület

A mozgalom elindítója, Sevcsik M. Anna a saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor legféltettebb kincsünkről, a kisbabánkról derül ki, hogy nem egészséges. Szívügyének tartotta, hogy amennyire csak lehetséges támogassa a genetikai szűrések fontosságát, ezért indította el a Babagenetika Egyesületet.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Hatékony segítséget nyújtanak a nélkülözőknek, a természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak. Szegénység elleni küzdelmük középpontjában a családok és gyermekek támogatása és a társadalmi szolidaritásra való ösztönzés áll. 

Ugatlak Alapítvány Kisvárda

A Kisvárdán található kutyamenhely is azon fáradozik, hogy minél több négylábú kedvencünk találjon szerető hűséges gazdira és meleg otthonra. A gondozók eltökéltségét az is mutatja, hogy a leglehetetlenebb helyzetekből is próbálják kimenteni a védtelen állatokat.

Mályvavirág Alapítvány

A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” 2013 májusában alakult meg. A létrehozás oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik.

Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány

Alapítványuk célja a végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődésének segítése, hogy egészséges, boldog, és magabiztos felnőtt váljon belőlük. Az Alapítvány elsőgenerációs gyermekei között világbajnok paratriatlon versenyző, paralimpiai bajnok úszó és világhírű trombitaművész is van. Az elmúlt 30 évben különösen nagy figyelmet fordítottak a szülők tájékoztatására a kapcsolódó ellátások, a jogi segítségnyújtás, illetve a mindennapi élethelyzetek során felmerülő kérdések vonatkozásában.

Ételt az Életért Alapítvány

A szervezet 1999 óta szolgálja a magyar társadalom elesettjeit ingyenes ételek biztosításával. Hitvallásuk, hogy a táplálkozás alapvető létszükséglete és joga minden élő embernek, és az általuk készített és kiszolgált egészséges, tápláló, vegetáriánus ételek nemcsak a családok, idősek, stb. tápanyagszükségletét fedezik, de az anyagi nehézségekkel küszködő háztartások számára megtakarítást is lehetővé tesznek. Évről évre egyre több adag ételt osztanak szét, hiszen hazánkban sajnos az igény rá folyamatosan nő.

Dévai Szent Ferenc Alapítvány

A Szent Ferenc Alapítványt erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Célja segíteni a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket. Gyermekotthonaikban és intézményeikben Erdélyben és Magyarországon több ezer hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek és bajbajutott, nélkülöző családoknak segítenek.

„Embernek, ami elképzelhetetlen, Istennek az lehetséges!” Böjte Csaba testvér

Dévény Alapítvány

A Dévény-módszer, vagyis a Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) nevét megalkotójának, Dévény Annának nevéből és a módszer két fő területének megnevezéséből kapta. A DSGM nemcsak egy módszer a sok közül, hanem a mozgásrehabilitáció eddigiektől eltérő, gyökeresen új megközelítése. A Dévény-módszer a prevenció elvét megvalósítva gyógyít, vagyis a minél korábban megkezdett kezeléssel nem engedi kifejlődni a tüneteket, amelyek kifejlődve már nem gyógyíthatók, csak javíthatók. 

A döntés nem könnyű, szerencsére hibázni nem lehet. A legfontosabb mégis az, hogy jelenlegi körülmények között se feledkezzünk el a fontos feladataink elvégzéséről.

Tavaly 9 milliárd forintról nem nyilatkoztak az adózók! Most ne hagyjunk bent egyetlen forintot sem!

Május 20-ig mindenképp nyilatkozzunk az adó 1-1%-ról

mind a civil szervezetek mind az egyházak felé! 

(kezdőkép: pixabay)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük