Ha a párod bántana, tudnád kihez fordulj segítségért?

Országos kampánnyal hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy van hova fordulniuk a kapcsolati erőszak érintettjeinek.

Ismét kampányt indított az Ökumenikus Segélyszervezet a kapcsolati erőszak témájában az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. A már jól ismert „a szeretet nem árt” jelmondat azt üzeni: egy kapcsolatban semmi sem teszi elfogadhatóvá az erőszakot.
A kampány a szemléletformáláson túl gyakorlati segítséget is kíván nyújtani az aszeretetnemart.hu weboldalon elérhető információkkal és online tanácsadással a kapcsolati erőszak érintettjeinek. A február 17-én tartott kampányindító sajtótájékoztatón részt vett Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.
Rácsok Balázs témaszakértő, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatója hangsúlyozta: „A napjainkban újra és újra a címlapokra kerülő megdöbbentő esetek is megerősítik: nem lehet eleget hangsúlyozni, milyen fontos a szemléletformálás, a megelőzés és a segítségnyújtás! Az elmúlt években folyamatosan fejlődött az ellátó rendszer és bár még sok feladat van előttünk, azt kimondhatjuk: van hova fordulnia segítségért, akit bántanak. Az egyre szélesedő ellátó rendszerben kiemelten fontos az együttműködés a szereplők között. Fontosak az áldozatsegítő központok, a krízisambulanciák, a krízisközpontok, menedékházak. A legfontosabb pedig, hogy akik fenyegetve érzik magukat vagy áldozattá váltak tudják, hogy van hova fordulniuk segítségért, és hogy hol milyen segítséget kaphatnak.  Életmentő lehet, hogy az áldozatok időben segítséget kérjenek!”

 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a kampány részleteit ismertetve elmondta: A Segélyszervezet célkitűzése, hogy a következő hetekben minél többekhez eljusson az információ, hogy hova fordulhatnak, ha kapcsolati erőszakot tapasztalnak. Február 17-től a forgalmas budapesti Móricz Zsigmond körtér egyik villamosmegállójába egy interaktív köztéri plakátot helyeztek ki, mely egy kérdéssel kívánja elgondolkoztatni a járókelőket: „Ha a párod bántana, tudnád, kihez fordulj segítségért?”

A kampányban plakátokon és hirdetéseken túl nagy szerepe lesz a közösségi médiának is, ahol bekapcsolódnak a segélyszervezet önkéntes sztárjai is. A hírességek saját közösségi média felületeiken posztolják majd a kérdést, illetve felhívják követőik figyelmét arra is, hogy hol találnak információkat az elérhető segítségről.

A sajtótájékoztatón részt vett a Segélyszervezet egyik legtöbb közösségi médiás követővel rendelkező önkéntese, Iszak Eszter műsorvezető is, aki a következő hetekben kiemelten segíti majd a szemléletformáló kampányt saját felületein és a médián keresztül.
(fotó: Fekete Zsófia, Fekete Dániel / MÖS)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük