Rászoruló gyermekek készítettek szeretteiknek ajándékot az ökumenikusokkal

Különleges adventi élményfoglalkozásra hívott meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjába az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot.

A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a programnak. A foglalkozásba az önkéntesek seregének élén Barabás Éva és Andor Éva műsorvezetők is bekapcsolódtak.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudjuk a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. Kapaszkodó elnevezésű programján keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben segíti a rászoruló gyerekeket.

A kommunikációs igazgató kifejtette, hogy a karitatív szervezet országszerte 13 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermek számára pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban.

A kézzel fogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves foglalkozás, pályaorientációs foglalkozás is. Nyaranta pedig fejlesztő táborokat szervez rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet.

A rászoruló gyermekek számára szervezett rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez.

Az ünnepi segélyakciókat és az egész éves rászorulókért végzett munkát a

1353-as adományvonal tárcsázásával,

hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

(fotó: Kis Boáz / MÖS)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük