Az ősz a klasszikus elegancia évszaka. Inspirálódj velünk hozzá!

Az ősz a legalkalmasabb évszak arra, hogy eleganciát csempésszünk megjelenésünkbe. Hogy mi tartozik bele pontosan, az manapság elég tág skálán mozog, mint például a sportosan elegáns, az üzleti, a szexis „csinos-csajos”, stb. Viszont mintha a régi klasszikus stílusjegyekkel egyre kevésbé lehetne találkozni, pedig velük biztosan nem lehet mellé lőni.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó összegyűjtött pár darabot a  Zenda FSHN segítségével, amelyek a klasszikus „régivágású” eleganciát képviselik. A divat ugyanis múlandó, a stílus pedig örök!

Fodrok, gyöngyök, masnik

A klasszikus elegancia egyik jellemzője a letisztultság, ami azonban nem egyenlő a minimál stílussal. A klasszikus sosem hivalkodó, a mély kivágások és a túlzottan sokat mutató anyagok nem jellemzőek rá, a csipkék, fodrok, gyöngyök, szalagok annál inkább. Persze, csak bizonyos mértékig, de az egyszerűbb szabásvonalakat gyönyörűen feldobják ezek a nüansznyi megoldások.

A színekre és fazonokra azonban most is ügyeljünk, hogy lehetőleg ne oda helyezzék a hangsúlyt, ahol amúgy is domináns rajtunk valami. (Nagy mell esetén nagy fodrok, széles csípő esetén a csípő hangsúlyozása, stb. )

 

Játék a fazonokkal

Elegáns stílus esetén jobb a több-kevesebb elvet alkalmazni, ám ügyeljünk arra, hogy ez ne legyen egyhangú. Egy egyszínű felső önmagában unalmas lehet, ám egy vízesés-nyakmegoldással vagy egy húzott fodros-peplumos aljjal mindjárt hangsúlyossá, ám könnyen variálhatóvá válik.

A masnis gallér, illetve az elrejtett tekla-gyöngy nagy szerelmünk.

A nőiesség a részletekben rejlik.

Szoknya, ahogy a nőideálok viselték

A szoknya örök klasszikus, egyszerre lehet elegáns, csinos, romantikus és ennél a darabnál nincs nőiesebb. Az A-vonalú derékben szűkített, minimálisan pliszírozott szoknyák a kedvenceink, ugyanis ez a fazon a lehető legtöbb testalkatra ideális.

A szoknya ideális hossza magasságtól, láb- és derékhossztól függően változhat.

 

Olaszosan, dívásan

Ki más, ha nem az olaszok tudnák, mi az igazán stílusos és elegáns öltözködés lényege. Klasszikus vonalvezetés, könnyed anyagok, kellemes kivágások és finom mintázat.

A capri nadrág mesésen mutathat a hosszú lábú hölgyeken, az élére vasalt nadrág-megoldások, a geometrikus minták mind-mind felidézik a Fellini által megalkotott elegáns képi világot.

És, hogy mitől lesz egy teljesen egyszerű, sallangoktól és kiegészítőktől mentes felsőrész mégis elegáns? A puha anyagok és kellemes színek teszik azzá.

(képek: Zenda FSHN/2lenses)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük