Divat és stílus inspirációk – Maxi szoknyás szettek (képekkel!)

Idén is nagy közkedveltségnek örvendenek a maxi ruhák és szoknyák. Ezek a darabok elképesztően dekoratívak tudnak lenni, ha a megfelelőképpen viseljük őket, üde színfoltok még a nyári napsütésben is. Viszont ahogy szinte mindennél, ez esetben is fennáll néhány olyan szempont, amire érdemes odafigyelni.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó válogatott pár olyan maxi szoknyás szettet a  Zenda FSHN-ben, amikkel egyben hercegnőkké vagy akár hódító dívákká válhatunk!

Nagyvárosi balerina

A Szex és New York Carrie-je után egyre többen mernek a kifinomultan extrém darabokhoz nyúlni. A rétegzett tüll és sűrűn pliszírozott szoknya utcai elterjedéséhez nagymértékben hozzájárult. Mi sem voltunk rest, beszereztünk élénk citromsárgát, pirosat és púderrózsaszínt is.

Egy egyszínű, viszonylag testhez simuló felsővel lezserül elegáns benyomást kelthetünk.

Színben hozzáillő, mintás pólóval pedig az alkotó, kreatív stílusú hölgyek figyelmébe is ajánljuk.

Hétköznapi díva

Nekünk márpedig ars poeticánk, hogy a rohanó hétköznapokban sem kell mindig a farmer-póló szettekhez ragaszkodni, a szoknya ilyenkor is remek szolgálatot tud nyújtani.  Az alábbi szoknyákat megrögzött urbanista díváinknak ajánljuk.

Azonban ezt a fazont tudni kell viselni!

A hosszabb fazont az igazán hosszú lábú és magasabb hölgyeknek ajánljuk már csak a hossza miatt is.

A felsőrészek választásánál törekedjünk a letisztultságra és egyszerűségre,  a minta színével harmonizálót válasszunk és lehetőleg figyeljünk a hideg-meleg színek összhatására.  Kiegészítőkben is a visszafogottabb darabokkal ékesítsük ezt a szettet, különben.

A szoknya mindig a derékvonalnál kezdődjön, ne „essen le” a csípővonalra.

Ehhez a szoknyához felejtsük el a sportcipőt. Egy elegáns pump vagy visszafogott szandál teszi igazán nőiessé.

Lágyság

A lágyabb és világosabb színtípusú és lelki alkatú hölgyek részére érdekes lehet az alábbi szoknya.

A virágminta itt is elég domináns, de a minta kevésbé kontrasztos az alapszínnel. A gumírozott derékrész fekete színe hangsúlyossá teszi a derekat, éppen ezért karcsúbb és hosszú derék esetén kifejezetten jól mutat.

A mintával megegyező színű felsővel klasszikus,

egy színessel fiatalos hatást érhetünk el.

Like an ice cream

Idén nyáron is hódítanak a fagyi színek, amik nyári frissességét, üdeségét sugározzák. Az átlósan keresztbe futó ismétlődő színű csíkok még játékosabbá teszik.

Ez a szoknya annyira hangsúlyos, hogy nincs is értelme hangsúlyos vagy extrább felsőrészt választani hozzá. Cipőben is a klasszikus vagy a nude színeket viseljük hozzá, más esetben elvész a szoknya varázsa.

(fotók: Zenda FSHN/2lenses)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük