Divat és stílus inspirációk – Szoknya, ruha vagy sort: kinek mi és hogyan áll jobban?

A sort talán az egyik legnépszerűbb nyári viseletek egyike, viszont sok esetben nem nehéz mellélőni. Ezért az első fellángolás után a próbafülkében érdemes megvizsgálni néhány szempontot. A sortnadrág sokaknak, de sajnos nem mindenkinek előnyös, éppen ezért bemutatunk néhány ötletet rövidnadrágra és szoknyára/ruhára egyaránt.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó összegyűjtött pár szettet a  Zenda FSHN-ben, melyek által segítünk megtalálni a nyár adu ász darabját!

Teltkarcsúan stílusosan

Nem minden alkatra jellemző, de a teltkarcsú hölgyek általában a combjaikra és fenekükre is hajlamosak hízni. Főleg a rövidebb sortok ezért sem esztétikailag, sem komfortérzet szempontjából nem a előnyösek számukra, a nadrág szára ugyanis felcsúszhat, és sok esetben .

 

 

Éppen ezért, ahelyett, hogy kényelmetlen nadrágokba csomagolják magukat, a derékban enyhén szűkített, A-vonalú, lenge esésű, hosszabb nyári ruhák csodásan mutatnak rajtuk.

 

 

Az átlapolós ruhák gyönyörűen kiemelik a kebleket, kisebb mellű hölgyek a némileg zártabb fazonokat is választhatják. Ami a combok összedörzsölődését illeti, ma már szinte bármelyik fehérneműboltban lehet kapni ízléses, „láthatatlan”, speciális alsóneműt vagy combvédő pántokat.

 

Kicsi váll vs nagy popsi

A körte alkatú hölgyek jellemzője, hogy alapvetően pici vállakkal, karcsú derékkal és hozzá képest formásabb fenékkel és combokkal vannak megáldva. A forrónadrág esetükben sem feltétlen a legjobb választás.

 

 

Érdemes az alsó test arányaihoz ellensúlyozni a felsőt, tehát olyan ruhákat választani számukra, mely esetleg mellben és vállban díszítettek.

 

Esküvőre, színházba, 50+-osan

Vannak azonban olyan alkalmak, események, amikor a rövidnadrágot jobb mellőzni, még ha nem is a fentebb alkattípusokba tartoznánk. Noha, léteznek elegánsabb anyagú és szabású sortok, de például esküvőre, színházba túl vékony lábú, laposabb fenekű hölgyeknél vagy 50+-os korosztálynál nem javasolt.

 

 

Utóbbiak esetében a bőr idővel veszíthet rugalmasságából, és valljuk be, a kisnadrág a formásabb lábakon és kerek fenéken mutat igazán jól.

 

Rövidnadrágra hangolva

Mielőtt azonban azt hinnénk, hogy a rövidnadrág senkinek sem áll jól, megnyugtatunk mindenkit, dehogynem, ráadásul a boltok polcain, ahogy a Zendában is, számtalan stílus közül válogathattok, alkalomhoz, napszakhoz és stílushoz illően.

Paper bag

A most fénykorát élő ún. paper bag, azaz húzott derekú nadrágok a keskeny csípőjű, vékonyabb combú hölgyek leghálásabb darabja lehet, ugyanis optikailag kerekebb csípőt varázsol.

A sötétkék színűt akár egy blúzzal egy pénteki jeans day-re is fel lehet venni irodába.

A fehér színű a kánikulában vagy a nyaralás alatt igazi megmentőként szolgál, ám ez esetben a lézervágott, testszínű fehérneműt ajánljuk alá.

 

Megszállott romantikusoknak

Nekik ajánljuk a virágmintás és a gyöngyökkel kivarrt rövidnadrágokat. Irodában semmiképpen, de egy randin vagy sétára a parkban tökéletes ruhadarab.

 

 

 

A farmer örök

A farmer sosem megy ki a divatból. Lezser, kényelmes, könnyen variálható és mindig megállja a helyét.

 

 

Szandállal csinos, sportcipővel laza, bakanccsal pedig igazán extravagáns, akár sort, akár szoknya.

Kellemes és csinos nyarat kívánunk!

(fotók: Zenda FSHN/2lenses)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük