Divat és stílus inspirációk – Tengerész vagy szafari stílus?

Ha nyár, akkor óhatatlanul beugrik sokaknak a két örökzöld stílus: a szafari és a tengerész. Alapvetően mindkettő a sportos stílusba tartozik, de természetesen lehet igazán nőiessé és elegánssá is tenni ezeket a szetteket. Az alábbiakban adunk pár tippet arra, kinek melyiket ajánljuk igazán.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadóZenda FSHN-ben járva, jó néhány inspirációt gyűjtött össze tengerész és szafari stílus kedvelőinek egyaránt.

 

Tengerész nóta

Az angolszász tengerészek fehér-kék csíkos, elég kontrasztos és feltűnő mintája, hajdan első sorban a biztonságot szolgálta, ha valamelyikükkel történt valami, például vízbe esett, talán könnyebben észrevették. Divatirányzattá 1917-ben, Coco Chanel avanzsálta egy új nyári kollekció keretein belül, a francia szalonjában. Később a filmvásznon és a sztárok „hétköznapi” öltözetében is megjelent a tengerész stílus. Manapság ismét reneszánszát éli, bár ha megfigyeljük, talán sosem ment ki a divatból.

A kék-fehér klasszikus csíkozásnál maradva, talán a Zenda idei nyári nagy slágere a középhosszú, keresztbe csíkos, derékban szabott és megkötős pamutruha. Ugyanaz a fazon, 3 csíkozás.

A vastag csíkozást átlagos vagy vékonyabb testalkatra ajánljuk, optikailag a vastag keresztbe csíkozás szélesít.

A közepesen vastag és apró csíkozást teltebb hölgyek is bátran viselhetik.

Matróz-díva

Noha, ennek a fazonnak az eredeti matróz viselethez nincs sok köze, de a tengerészek hajdani decens megjelenése köszön vissza ezekben a csodás maxiruhákban.

A klasszikus kék-fehér és fekete-fehér színvilág az élénk típusoknak áll jól, azonban a tervezők a lágyabb színtípusokra is gondoltak.

A hosszanti csíkozások optikailag nyújtanak, az aljmegoldások pedig figyelemreméltóak.

 

Tengerész szoknya

Két fazon, más-más testalkatra.

Az A-vonalú szoknyát olyan hölgyek figyelmébe is ajánljuk, akik esetleg szélesebb csípővel rendelkeznek vagy éppen túl keskennyel. Optikailag a derékban szűkített, lefelé bővülő, lágy esésű fazon segít előidézni a homokóra alkatot.

A ceruzaszoknyát inkább vékonyabb hölgyeknek javasoljuk.

Az átlapolós ruha trükkje

Azt már korábbi cikkeinkben is olvashattátok, hogy nagy rajongói vagyunk az átlapolós ruháknak.

Ez az a fazon, ami egyszerre ápol és eltakar, ha szükséges, miközben általában gyönyörű dekoltázst és derekat csinál.

A kivágottabb fazont átlagos vagy nagyobb keblekre ajánljuk, a kicsit zártabb fazont a kisebb mellű hölgyeknek.

 

Welcome to the Safari

A szafari szintén a sportosan elegáns stílusba tartozik. Színvilágban azonban inkább az ősz típusoknak ajánljuk, hiszen rajtuk élnek igazán csodásan ezek az ún. „föld színek”.

A mellrészen fodros teveszőrszín ruha nagyítja a melleket, az átlapolós fazon viszont minden alkatra adu, ahogy az A-vonalú, derékban húzott ruha is.

 

 

Hogy ne csak a tengerész stílus kedvelőinek mutassunk szoknyás, nadrágos szettet, összeraktunk még 2 tutit a len, géz anyagok és a sivatagi stílus szerelmeseinek is.

 

(képek: Zenda FSHN/2lenses)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük