Frizura és hajápolási inspirációk – Természetes nyári szőkítés

Minden hajszín világosodik a szikrázó napfénytől, amit a természetes világos hajúak, és szőkére varázsoltak valljuk be, nem is bánnak. De lássunk néhány egyszerű, de nagyszerű, haj és pénztárca kímélő trükköt Lattmann Eszter mesterfodrász-oktatótól, amivel elősegíthetjük a napocska “munkáját”.

Akár a saját természetes tövünket, akár a hajvégeket szeretnénk szőkíteni, bevethetjük az aktuális napfürdő előtt az alábbi tippeket:

  1. frissen facsart citromlevet keverjünk össze pár csepp olívaolajjal, ezt masszírozzuk át a haj teljes hosszán, majd 15-30 percre menjünk napos, félárnyékos helyre. Csodásan felfrissíti a színt, a természetes sötétszőke színt világosítja is.
  2. makacsabb, kicsit sötétebb vagy vastagabb hajon alkalmazhatjuk ugyanezt a keveréket, de hozzátéve nagyon erősre főzött kamillateát.
  3. a leghatékonyabb hajvilágosító praktika pedig bármilyen hajszínre, ami sötét hajszínnek gesztenyés-vöröses csillogást kölcsönöz, az az egyszerű bőrfelületre is fertőtlenítőként használható trükk: patikai, fertőtlenítésre szánt, vagy fodrászkellékesnél beszerezhető 1.5, 1.7 százalékos hidrogén-peroxid oldat, amit keverjünk el fele-fele arányban vízzel, és tegyünk hozzá ugyanennyi általunk használt folyékony állagú, öblítést nem igénylő hajkondicionálót.
    Egyenletesen oszlassuk el az egész hajon, és ahogy az előző verzióknál, jelen esetben is vegyük igénybe a nap “bio-energiáját”. Ezt a változatot viszont erősen igénybevett, szőkítőporral kezelt hajra ne vessük be, mert kissé szárít, vagy ha mégis, akkor a pakolás használata a metódus után kötelező!

A citromleves verziót alkalmazhatjuk testszőrzeten, szemöldökön is, kis krémhez keverve. Természetesen a hidrogén-peroxidos verziót nem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük