Frizura és hajápolási inspirációk – Vigyél színt a nyárba! (képekkel!)

A napos, vidám idő közeledtével mindenkiben feléled a vágy a változásra, a világosabb, tarkább színek viselésére, ez természetesen igaz a hajkoronánkra is. Nem mindegy azonban, hogy milyen színekben ragyogunk igazán, és az sem, hogy milyen termékekkel milyen hatást érhetünk el, az adott színeken belül. Ebben segít most nekünk Lattmann Eszter mesterfodrász-szakoktató.

Fontos és örök szabály a hajakat tekintve, ami mindenkire kivétel nélkül igaz, hogyha nem akarunk mélyen a színelemzés témájába merülni, akkor az eredeti árnyalatunkhoz hasonló színt válasszunk.  Esetleg azt figyelembe véve, milyen volt kiskorunkban a hajunk vagy kamaszkorunkban milyenre szívta ki a nap (hamvas-szürkés, vagy inkább meleg-gesztenyés, vagy vöröses).  Az eredeti árnyalatunknál kb. 3 árnyalattal érdemes maximum eltérnünk (sötétítésre és világosításra is érvényes), azzal biztosan nem lőhetünk mellé.

Természetesen a jó szakember emellett figyelembe fogja venni az alap típusunkat, a bőr-szemszín harmóniáját.

Aki egy kis tarka, feltűnő vidámságot csempészne a hajába a nyaralásra, az a pár órán át tartó megoldásokra voksoljon, erre kitűnőek a különböző hajkréták, melyek vizes hajra felvíve és kivasalva, göndörítve szuper csillogóak lesznek. Nem mellesleg sötét hajon is látványosak.

Spray verziókból is lehet ilyen találni, csak a felvitelük nehézkesebb, és árnyalatokban sem túl gazdag a választék. Ha hajunk alapvetően világos, különösen, ha szőkített, akkor a kimosható és tartós színezők is jók e célra, mert mindenképp látszani fog. Itt arra kell figyelnünk, hogy sárgás árnyalat esetén a kék színek bezöldülhetnek, valamint sérült haj esetén nagyon hosszú idő alatt kopnak ki.

Így csak akkor válasszuk ezt a megoldást, ha ez nem okoz gondot. Esetleg összekeverhetünk egy adag színezőt egy adag hajpakolással, mosás után ezzel hidratáljuk a hajunkat (akár csak a végeket) így adunk neki pasztellesebb árnyalatot.

Természetesen nagyon sok hajba tűzhető, csatos tarka póthaj-tincset találunk már kereskedelmi forgalomban, melyek szintén remekül mutatnak befonva egy fesztiválon. De azért ezt se vigyük túlzásba, mert itt is igaz, hogy a kevesebb több…

Gondoljuk át melyik a mi megoldásunk, és legyünk bátran színesek, kívül-belül!

(képek: Pixabay)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük