Hogyan öltözködj divatosan, csinosan és kényelmesen a hétköznapokban?

A divatvilág mindig az adott társadalmi berendezkedést, normákat és eszméket prezentálja. Ugyanez történik, amikor egyes korok alapvető stílusjegyeihez nyúl vissza, viszont mindig kiegészül az új korszellem jellegzetességeivel. A divatot követni egy határig nagyon izgalmas, azonban nem szabad kihagyni az egyént és a hordhatóságot.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó a Zenda FSHN segítségével bemutatják, mire érdemes figyelni a ruhák kiválasztásánál, hogy divatos is legyen, de a hétköznapokba be lehessen illeszteni.

Mire figyeljünk, amit érdemes elkerülnünk, amikor ruhát választunk?

Farmernadrágok esetében ügyeljünk rá, hogy minél kevésbé legyen koptatott és szaggatott. Az elasztánnal kevert farmerok általában csinosabbak, viszont könnyebben roncsolódhatnak, mint nem kevert társaik. Ügyeljünk rá, hogy a zsebek a farpofákon maradjanak, így nem nyújtják lefelé optikailag a feneket.

Ingek

Az ingek, illetve ingruhák megválasztásakor fontos a mellméret mellett a váll és a hátszélességre ügyelni. A lényeg, hogy egyik helyen se legyen túl szűk vagy bő. Amennyiben a mondhatni snassz, egyszerűbb fazonokat már unjuk, válasszunk olyan inget, amin egyetlen kis rafinéria található, így különlegessége mellett könnyel illeszkedik a klasszikus stílushoz.

Romantikus

A romantikus stílusban is a kevesebb több elvet kövessük. Amennyiben az alj vagy a felsőrész mintás, a másik része lehetőleg egyszínű legyen. Törekedjünk arra, hogy a mintákban fellelhető színek a viselet többi színével is harmonizáljon, outfitünket érdemes kiegészíteni a mintában található egy-egy adott színnel.

A lezser nem slampos

A lezser stílus sokaknak egyet jelent a minél nagyobb ruhák együttesével. A kényelem nem azon múlik, hogy minél bővebb egy ruha, hanem szabáson, anyagokon és viselhetőségen. Amennyiben a komfortérzet a célunk, érdemes a test vonalát enyhén követő, ám jól kombinálható és rétegesen is hordható darabokat és a természetes anyagokat választani.

Szoknya mustra

A pliszés szoknya most virágkorát éli, viszont csípőszélességtől, derék- és lábhossztól, illetve magasságtól is függ, hogy mely fazont érdemes választani. Minél merevebb anyagú vagy minél ráncoltabb egy szoknya, annál inkább szélesít. Minél alacsonyabb egy hölgy, érdemes térd vagy afölött érő szoknyát vagy tunikát választania.

Minták, feliratok

A mintákat tudni kell viselni. Nagyobb, feltűnőbb mintákhoz általában olyan lelki alkatra is szükség van, illetve olyan színekre, jellemre, aki elbírja ezeket a mintákat. A szín és stílus egységességére ebben az esetben is érdemes figyelni.

Amennyiben feliratos felsőt szeretnénk viselni, legyünk tisztában a felirat jelentésével és ne essünk túlzásba a díszítést illetően.

(képek: Zenda FSHN/Pureandpastel photography)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük