Kabátok, dzsekik és blézerek – a legtrendibb tavaszi modellek

Sokszor megjelenésünk milyensége a kiegészítőkön vagy egyes ruhadarabokon múlik. Nem is hinnénk, milyen sokat kihozhatunk például egy kabát vagy blézer segítségével, pláne a melegebb idő beköszöntével remekül lehet játszani velük.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó és a Zenda FSHN előkapta a híres „Zenda kabátokat” és górcső alá vették, mennyi minden is hozható ki egy kabátból vagy éppen blézerből.

Mire figyeljünk kabát választáskor?

A kabát(ok) kiválasztásakor az alábbi szempontokra érdemes figyelni:

  • Fazon -milyen stílust, szabást keresel
  • Kabát színe
  • Mi az, ami jól áll
  • Hétköznapokba integrálható legyen (elegáns, sportos, gyerek esetén játszótér kompatibilis, könnyen tárolható, könnyen tisztítható, stb.)
  • Évszaknak megfelelő legyen
  • Könnyen variálható (öltözékekben, kiegészítőkkel, stb.)
  • Méret
  • Aláöltözhetőség

Az egyénileg előnyös színek és anyagok fontosak lehetnek a harmonikus összkép elérésében is.

Lezser elegancia

Van az a kabát, ami sok szempontból aduász. Az életünk számos területén alkalmazható, szabása és anyaga nem túl merev, nem túl speciális és nem is túl laza.

Az egyenes szabású, viszkóz és neoprén anyagösszetételnek köszönhetően a „Zenda-kabi” nem egy gyűrődős darab. Noha átmeneti kabát, de legtöbb esetben egy vastagabb pulóver is befér alá a hűvösebb napokon.

Illetve számos „gyerekkompatibilis” színben kapható.

A kapucnis megoldás pedig egy esős napon is jó szolgálatot tud tenni, a patentos kivitel pedig a komfortos levehetőséget biztosítja.

Ami viszont még ennél is fontosabb egy minőségien sportos kabátnál, a könnyed tisztíthatóság. Amennyiben ez egy kíméletes programmal mosógépben is elvégezhető, tényleg felkelti érdeklődésünket.

A megfelelő szín kiválasztása

Sokan gondolnánk, hogy egy kabát színére nem érdemes nagyobb figyelmet szentelni, mi ezzel azonban dacolnánk.

A kabátunk az egyik legmeghatározóbb darabja tud lenni öltözetünknek. Éppen ezért harmonizálnia kell a stílusunkkal, a kiegészítőinkkel és bizony a saját színeinkkel is.

Mivel, viszonylag közel viseljük arcunkhoz, fontos, hogy passzoljon saját bőr-, haj- és szemtónusunkkal is. Illetve tudjuk viselni hozzá a meglévő sáljainkat, kendőinket, sapkánkat, stb.

Blézerre fel!

A blézereket nem csak munka során és az üzleti életben lehet alkalmazni. Remek szolgálatot nyújtanak egy randi vagy egy „félhivatalos” találkozó során is.

Eleganciát kölcsönöz megjelenésünknek, ám fajtájától és színétől függően romantikus, csinos, nőies, sőt játékosan kacér külsőt is tudunk varázsolni magunknak viselése által.

Figyeljünk az összhatásra, a blézerhez kombinált egyéb ruhák (felsők, nadrág) színe, anyaga és szabása is legyen összhangban vele.

Alacsonyabb hölgyeknek a rövidebb fazont ajánljuk, míg magasabb, illetve hosszabb lábú hölgyek a hosszabbat is bátran viselhetik.

Dzseki

A lezser egyenes szabásnak, az elegáns ballonkabátok mellett a dzsekik örvendenek nagy népszerűségnek az átmeneti időszakban. Dzsekik viselése esetében érdemes megnézni, hogy milyen fazont, szabásmintát vagy stílust és díszítést keresünk.

A nagyobb mellű, de alapvetően vékonyabb hölgyeknek itt nincs könnyű dolguk, hisz ami jó derékban, az lehetséges, hogy mellben szűk. Érdemes olyan kabátkát választani, ami hátban és vállban megfelelő, maximum a nem összehúzós megoldást alkalmazva. Egyébként egyenes testalkat esetén optikailag kifejezetten előnyös tud lenni!

A pliszés, lefelé bővülő szoknyákhoz érdemes derék szűkített és/vagy rövidebb fazont választani.

Figyeljünk viszont arra, hogy hova esik a díszítés! Szerencsés, ha egy-egy hangsúlyosabb dekoráció, felvarrás, ránc, masni, stb. nem a legerősebb részünkre esik.

(képek: Zenda FSHN/2lenses)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük