Mi áll a legjobban tavasszal a lágy színtípusoknak?

Amikor egyes színtípusokról beszélünk általánosságban, a legfőbb jellemvonásokat emeljük ki, ilyen például, hogy élénk, sötét vagy éppen világos, hideg vagy meleg.

Zenda FSHN első tavaszi kollekciója a lágy típusoknak kedvez, akik mindig egy kicsit kakukktojások, éppen ezért nehezebb eligazodni, hogy mi áll igazán jól nekik. Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó néhány szetten keresztül bemutatja, hogyan tudnak mégis könnyebben választani.

 

A lágy ősz típus ismérvei

Alapvetően két lágy altípusról szoktunk beszélni, az egyik hideg, a másik meleg színtípusba tartozik.

A lágy ősz az őszök közül a legkevésbé meleg és legkevésbé sötét, éppen ezért a lágyabb, melegebb pasztellszínek állnak neki nagyon jól.

Picit a hidegebb színvilágba hajlik, a barnák közül a lilásabbak, mint a padlizsán és a szürkés barna lényegesen mutatósabbak rajta, mint a ragyogó, rezes barnák és a sárgás zöldek.

A lágy őszök ismérve, hogy minden domináns szín lenyomja őket, legyen az tört vagy élénk, elvonja az arcukról a figyelmet. Éppen ezért fontos, hogy amennyiben a ruha mintás, a minta se legyen erőteljes.

A sötét színekkel is érdemes esetükben óvatosan bánni, nehogy túlságosan ledominálja lágyságukat.

Kerüljék a túlzó kontrasztokat is, inkább a finom átmenetekkel érdemes játszaniuk.

 

A lágy nyár a hamvasság királynője

A lágy nyarak a lágy őszök inverzei… vagy mégse? A két altípus tulajdonképpen rokon típusnak mondható. Számos hasonlóság van köztük, ugyanis a lágy nyarak a nyár típusok közül a leghamvasabb és a legkevésbé hideg.

Fellelhető néhány „melegebb” árnyalat a palettájukon. Aranyszabály náluk is a kontrasztnélküliség és a domináns, tiszta színek likvidálása.

A minták esetében nekik is hasonlóakat tudunk javasolni.

Remekül mutatnak rajtuk a lágy mályvaszínek, a burgundi, az azúrkék, a szürkéskékek, a vízkék és a jadezöld.

Van a lágy nyárnak egy testvér típusa, a sötét lágy nyár, nekik a lágy hidegebb pasztellszínek közül a sötétebbek állnak jobban.

A feketét azonban nekik is aljként vagy keverve érdemes viselniük, ellenkező esetben gyászos megjelenést kölcsönözhet nekik.

(képek: Zenda FSHN/2lenses)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük