Viselhetünk-e feketét bármikor és ha igen, hogyan?

A múltkori cikkben a színeké volt a főszerep, és szerencsére egyre nagyobb létjogosultságot élveznek, de közben a nagy színkavalkádban elfelejtkezünk az egyik legalapvetőbb és legmeghatározóbb színről, a feketéről. A fekete egy elég merész szín, ugyanis mindig üzenetet hordoz. Fehérrel vagy más színekkel ötvözve pedig főnyeremény lehet.

Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó és a Zenda FSHN összeválogattak néhány szettet hogy megmutassák, mit érdemes a feketéről tudni és miért válik hasznunkra ez a szín.

A fekete oly gyönyörű szín?

A feketét a színelmélet nem tekinti külön színnek, hanem ahogy a szürke jó néhány árnyalatát vagy a fehéret, semlegesnek tartja. Szemünk feketének érzékeli azt a testet, felületet, amely egyáltalán nem, vagy környezetéhez képest csak nagyon gyengén veri vissza a látható fényt. Számos kultúrában a fekete a gyász színe, ezért sokszor negatív asszociációk társulhatnak hozzá, ám ugyanúgy szimbolizálja a komolyságot, eleganciát, letisztultságot is. Mi ez utóbbit szeretnénk Nektek megmutatni.

Vele vagy nélküle

A fekete egy elég karakteres szín (nevezzük az egyszerűség kedvéért annak), éppen ezért nem feltétlenül áll jól minden színtípusnak.

Általában a tél típusokon és olykor az élénk tavaszokon mutat pazarul.

Mit tegyen a többi típus, ha sok fekete alapdarabja lapul a szekrényben?

Nem, nem kell kidobniuk, a lényeg, hogy arcukhoz közel NE viseljék. Illetve az is sokat számít, ha a szoknya/ruha alapszíne fekete, de a rajta lévő minták színesek, akkor válasszanak típusukhoz közelálló mintákat.

A fekete sok esetben helyettesíthető más színnel is, egy burgundi vörös vagy egy méregzöld szín hálás szolgálatot tehet, amikor elegánsan kell megjelenni valahol, de nem kötelező a fekete.

Geometria-szerelem

A geometriával, azaz a geometrikus alakzatokkal nem csak matematika órán találkozhatunk. Napjainkban szintén nagyon divatos, de a 60-as, 70-es években ugyanúgy virágkorukat élték a geometrikus mintákkal ellátott ruhák.

Leginkább a dinamikus, karakán hölgyek figyelmébe ajánljuk.

A fekete-fehér minták garantáltan vonzzák a tekintetet, ám olyan megoldásokkal, mint a fodros ujjak, lágy esések, masnik, szatén-fényes anyagok, lágyítható az összkép. Mi imádjuk!

 

Barokk-ujj az új őrület

Szinte mindenhol belebotlani a régi-új trendbe, ami nem más, mint az ún. barokk-, azaz hétköznapi nevén, puffos-váll ruhamegoldás.

Leginkább a kisebb vagy csapott vállú hölgyek számára javasoljuk.

Stílusban mindenképpen hordoz némi eleganciát, azon belül lehet tengerész, minimál, stb.

Klasszikusok új formába öntve

A fekete-fehér örökzöld, és akinek jól áll, nem tud vele mellélőni.

Összeválogattuk a régi klasszikusokat, amik mindig elegánsak, romantikusak, letisztultak, viszont, hogy véletlenül se legyen unalmas, egy kicsit extrákkal bolondítottak.

Kedvencünk a tyúklábmintás Chanel típusú kardigán teklagyöngyökkel, a pliszírozott szatén szoknya ejtett nyakú blúzzal, a pöttyös A-vonalú és a csipkés fekete-fehér szuperelegáns kisruha.

(képek: Zenda FSHN/2lenses)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük