11 fát ültettek két hónap alatt a lelkes kávérajongók

A klímaváltozás kérdése mindennapi életünk részévé vált, ez a probléma jelenti korunk egyik legnagyobb kihívását. A legtöbben tehetetlennek érzik magukat, pedig kis lépésekkel is sokat tehetünk a jövőnkért és környezetünkért. A Budapest Coffee Tour játékos kihívása már indulása után rövid idővel bebizonyította, hogy egy kis odafigyeléssel akár vidám program keretében is hozzájárulhatunk a változáshoz.

A globális felmelegedés kiváltó okai között előkelő helyen szerepel a légkörben található CO2. Az Oxford Egyetem tanulmánya szerint a fák jelentik a legjobb és legköltséghatékonyabb technológiát a globális felmelegedés visszafordítására, hiszen nem csak elszívják a légkörből a szén-dioxidot, de az erdők kiegyensúlyozzák a Föld vízciklusát is, ezzel hozzájárulva az éghajlat hűtéséhez.

Egyetlen öreg tölgyfa naponta 700 liter oxigént termel, ami 50 felnőtt ember napi levegőszükségletének felel meg.

(forrás: http://klimavaltozas.oee.hu/ )

Az áprilisban indult Budapest Coffee Tour (további információ: https://breakslow.hu/kave-tura/budapest-coffee-tour) kezdeményezés során a Breakslow és 9 budapesti kávézó összefogott, hogy népszerűsítse az etikus gazdálkodásból származó specialty kávé kultúrát. Korábban a hasonló túrákhoz papíralapú pecsétkártya tartozott, amin a kávézás során begyűjtött pecsétek nyomon követésével figyelhette a résztvevő, hogy melyiket próbálta már. Az áprilisban indult kihívás pontgyűjtése azonban környezet- és felhasználóbarát módon, virtuálisan zajlik.

A program szervezői nem csupán a papírfelhasználás visszaszorítását szeretnék elérni az applikáció használatával, hanem minden egyes begyűjtött pont után felajánlottak 5 Ft-ot a WeForest ( https://www.weforest.org/ ) szervezetnek, amely összeget fák ültetésére fordítanak.

Az elmúlt két hónap alatt közel 700 kávét fogyasztottak el a vendégek a kezdeményezés hatására, így az összegyűjtött pontjaikból már 11 fát ültethet a szervezet.

A Budapest Coffee Tour egészen október közepéig tart,

így bőven van még ideje bárkinek csatlakozni a programhoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük