11 négyzetméter, napi 175 ovis: milyen mosdó felelhet meg ennek a kihívásnak? Egy ovis lerajzolta, megvalósult, és működik!

Egy rajz alapján alakították át egy óvoda mosdóját, melyen minden nap 175 gyermek osztozik – s az eredmény gyönyörű lett!

 Az óvodások találhatták ki saját álommosdójukat egy építőanyag-kereskedelmi vállalat, az újHÁZ Centrum által indított Pöttöm Fürdő Program keretében, melynek nagykövete Szekeres Nóra.

A kiválasztott óvoda fürdőjét a nyertes rajz alapján alakították át a felújítást szerencsésen elnyerő ajkai Hétszínvirág Óvodában:

azóta az elkészült álommosdón naponta 175 gyerek osztozik, ami annyit tesz,

hogy minden négyzetméterre 16 (!!) kisovis jut.

Mivel az óvoda mosdója 40 éve nem sok változáson ment keresztül, az óvodában tettek egy próbát, s szerencsés nyertesei lettek a felújításnak.

A legnagyobb kihívást az álommosdó tervezése során az jelentette, hogy a mindössze 11 négyzetméteres helyiségben minden funkció megfelelő teret kapjon.

Az új fürdő kialakításában az óvodások fantáziája is nagy szerepet kapott, hiszen Horváth Roland Barcsay-díjas festőművész a kiválasztott intézmény rajzából inspirálódva készítette el a helyiségbe kerülő dizájnmotívumot.

A programra összesen 101 óvoda jelentkezett és szavazni lehetett a beküldött rajzokra, s a tíz legtöbb szavazatot kapott pályázó kültéri játszóházat kapott ajándékba: az újHÁZikókat már át is adták a szerencsés intézményeknek.

Mivel  építőanyag-kereskedelmi vállalat célja, hogy a pályázatból hagyományt teremtsen,

érdemes lesz majd jövőre is figyelni a következő

óvodafelújító pályázatot a 

„Jót tenni jó” elnevezésű kampány keretén belül!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük