A jó kislányok idén nyáron a Strandon pancsolnak

A fesztiválok sorában mintegy sereghajtóként szerepel a Strand, augusztus végén, (augusztus 22-25 között) de kár lenne, ha ezért mostohagyerekként bánnánk vele.

Pláne, hogy én pl. mindig ilyenkor utazom a Balatonra, szezonzáróként, nyárzáróként.

Amikor már mindenki más a nyaraláson készült fotókat nézegeti, és nagyokat sóhajtozik, hogy „de messze van még a következő szabadság”,

mekkora menőség ilyenkor itt hagyni csapot-papot, és

„szevasztok, gyerekek, én most elmentem Strandolni” felkiáltással

otthagyni a trutyiban a sóhajtozó kollégákat.

Pár évvel ezelőtt éppen egy sráccal ismerkedtem, aki a Strandon melózott, és szórakoztatva magát és persze engem, folyamatosan videóüzenetekkel és helyzetjelentésekkel bombázott, így még virtuálisan a Punnany koncerten is ott lehettem vele.

Persze a kezdődő kis liezonból végül nem lett semmi, lehet azért is, mert nem szerette annyira a Punnanyt, na de nem baj, mert idén nyáron nemcsak virtuálisan, hanem teljes valómban, 3D-ben is ott lehetek. Mármint nem a srác mellett, hanem a Punnany koncerten.

Augusztus 21-én a fiúk lezárják a nyarat, de ezzel egy időben el is indítják a Strandot. Biztos vagyok benne, hogy a PMXV, azaz a 15. születésnapra készített albumról jó néhány dal felcsendül majd. Balatoni éjszaka és Felcser Máté hangja, ez már önmagában is olyan egészen mennyország gyanúsnak tűnik, ha fokozni szeretnénk még egy kicsit az élvezetet, jöhet a „jäger-sör”, és én már csak annyit tudok hozzátenni az egészhez, hogy: Élvezd!

Amit annyira nem nehéz, hiszen a Strandon

„annyira szép és jó.”

Pláne, hogy hivatalosan még csak most kezdődik az első nap.

Amikor is, kihagyhatatlan a Honeybeast koncert, tekintve, hogy a pestiről már egyszer lemaradtam. Arra azért odafigyelek, hogy előtte ne felejtsem el „krémezni a szemráncom.”

A Magashegyi Undergroundon azért kell ott lenni, mert már hallottam őket,

a Kowalskyn meg azért, mert még nem, és hát „eleve lehetetlen”,

hogy én ezt a koncertet kihagyjam.

De ne legyek már ennyire lokálpatrióta és érzelmes hazafi, hiszen nem csak a magyar névsor az, amit érdemes végigböngészni.

Itt lesz a Skin-t és Human-t jegyző Rag’n’Bone Man, akinek hangjától biztosan libabőrös leszek a legnagyobb nyári hőségben is. Fritz Karlkbrenner Back Home-ján pedig eszünkbe se jusson elszomorodni, hiszen messze van még az amikor „anyu otthon a fürdőkádba dug.”

Előtte még tudom pl. vigyázó szememet Fluor Tomira és Diazra vetni, és még ha nem is „olyan lány” vagyok, a „sok nénivel együtt én is sikítok” és remélem, hogy ez a koncert is olyan #sohavégetnemérős lesz.

A nyári gyerekek mellett, a Carrie lányokat is megtalálod majd a Balaton parton, na meg a Leto testvéreket, 30 second to Mars formációban, akikkel sétálni lehet majd a vízen. (Ugye, tudjuk, hogy a Walk on water című számuk most a mindentvivős)

Ajjajjajj, nem tudom, mit tartogat majd ez a nyár, de egészen jó lenne, ha nem lenne vihar, és nem kapna fel egy falevelet sem, mondjuk, amikor éppen Kiss Tibiék állnak a színpadon.

Végül, aki bújt, aki nem, ecc-pecc-NECC, ugyanis az egyik legkedveltebb partysorozat sem hiányozhat, a Strand kínálatából.

Én pedig a fentiek ismeretében úgy érzem, hogy

eléggé fogom én élvezni ezt a Strandot,

még akkor is, ha bambi helyett

csak rozéfröccs lesz kapható.

H. és Támcsu Anikó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük