A legjobb nemszülinapi ajándékom

– Amúgy a jövő hónapban 40 éves leszek, emlékszel?

– Nehéz lenne elfelejtenem, két hete minden áldott nap elmondod. De hiába célozgatsz, nem megyünk wellness hétvégézni. – kacsintott rám a párom, mielőtt munkába indult.

A nyelvemet már a becsukott ajtónak nyújtottam ki. Mert ezt a napot nagy dologgal szerettem volna megünnepelni. Valami különlegessel. Emiatt noszogattam a párom, hogy ezt ő se felejtse el… De sajnos úgy tűnt, nem veszi a lapot.

Ahogy múltak a napok, felhagytam a célozgatásokkal, s felkészültem arra, hogy majd veszek magamnak egy tortát meg egy könyvet, s az ünneplés az lesz, hogy korábban lefekszem aludni.

Talán ezért ért igazán nagy meglepetésként, hogy a szobában két héttel a ,,nagy” nap előtt egy csomag várt. A gyerekek tapsikoltak, a párom pedig kaján vigyorral nézte, ahogy izgatottan bontogatni kezdtem.

– Ma hozta a futár. Ne örülj, nem wellness utalvány, se nem szülinapi ajándék.

Elképzelni nem tudtam, mi lehet a csomagban. Aztán majdnem elájultam, mikor kiderült.

Nem, nem wellness utazás volt, nem is cipő, táska, se nem új ruha. Nem is könyv, pedig annak mindig örülök. Nem-nem. Sokkal, de sokkal jobbat kaptam. Minden dolgozó nő, minden anya, minden állattartó álmát. Időt kaptam. Énidőt. Most épp egy 3 in 1 porszívó képében.
Mindentudó, allergén szűrős (nálunk ez hatalmas előny), áramvonalas, vezeték nélküli (micsoda öröm ez egy örökmozgó kétéves mellett), könnyű és gyönyörű…

Majdnem sírtam. De komolyan!

Igen, álmodoztam erről a masináról, mikor a tévében láttam a reklámját. De azt, hogy valaha nekem is lehet, sosem gondoltam volna. Pedig ezt a gépet tényleg minden nőnek receptre kéne felírni.

Kedvesem használati útmutató nélkül két perc alatt összerakta nekem a porszívót. Aztán, bár szerettem volna kipróbálni, töltőre raktuk.

Másnap rádöbbentem, hogy az én ,,nemszülinapi” ajándékom tulajdonképpen nem is csak az enyém.

Ugyanis hosszú ideig meg sem tudtam kaparintani a párom kezéből.

Férfiak és az ő játékszereik…

Hatalmas élvezettel próbáltuk ki végül mindhárom funkciót.

A kanapénk így a morzsaszívó által lett csillogó, a szőnyegeken fél kézzel én mentem végig, míg a másik kezemben a kisfiamat tartottam, aki nem szereti a porszívó hangját, még akkor sem, ha az olyan halk, mint ez, a felmosással pedig a párom ,,játszott”. Kevés víz, kis tisztítószer és csillogott minden járólap.

 

Technikai részekbe nem megyek bele, de azért azt mindenképp megemlíteném, hogy a gép szívóereje félelmetesen jó, az elvileg tisztán tartott szőnyegünkből (hetente porszívózunk a régi porszívónkkal) fél paróka és egy ijesztően nagy adag kosz jött ki.

Ez számomra hatalmas meglepetés volt, de a takarítás végén végre tényleg azt éreztem, tiszta a lakás.

A szülinapomra aztán természetesen volt torta és egy csodás wellness hétvége is összejött, pont amilyenre vágytam. De, őszintén szólva…

A porszívót, a megkönnyített házimunkát és az ezzel járó ,,énidőt” egyik sem überelte!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük