Aranyérmes bonbont alkotott a legfiatalabb magyar chocolatier!

Magyarország legfiatalabb, díjnyertes bonbontkészítő chocolatier-je lett Demeter Ádám, a Demeter Chocolate családi vállalkozás legifjabb tagja.

A Demeter Chocolate Kft.-t 2012-ben alapították, melyet egy akkor rendhagyó kiállításnak is köszönhetnek. A történetük úgy szól, hogy 2011. szeptemberében ellátogattak az 1. Édes Napok csokoládé fesztiválra.

Akkor találkoztak először más kézműves csokoládékkal, ami teljesen lenyűgözte őket. A látvány és az ízek harmóniája olyan hatást gyakorolt rájuk, hogy ott elhatározták, ők is belevágnak a kézműves csokoládék készítésébe.

Habár ekkor már 10 éve csokoládétermékek (konyakmeggy, szaloncukor stb.) készítésével foglalkoztak, összességében a prémium csokoládéról kevés fogalmuk volt. Hazatérésük után elkezdték a szakirodalmat böngészni, megismerkedtek az új trendekkel, majd több kurzuson részt vettek a magyarországi Csokoládé Akadémián.

A belgiumi Callebaut csokoládégyártó, világhírű csokoládéakadémiáján is gazdagították tudásukat, a legnagyobb szakmai tudással rendelkező csokoládémesterektől.

Egy év elteltével, 2012-ben a következő Édes Napok rendezvényén már ők is kiállítóként vettek részt.

A termékpalettájukon az első időkben csak liofilizált gyümölcsökkel szórt táblás csokoládé és néhány bonbon szerepelt.

A későbbiekben kibővítették választékukat ízesített csokoládékkal, szezonális termékekkel (pl. kézműves szaloncukor, húsvéti tojás), illetve még több bonbonnal.

Csokoládéik több nagy nemzetközi (Great Taste, International Chocolate Awards) és hazai (Magyar Kézműves Remek) versenyen is előkelő helyezést értek el, amire méltán nagyon büszkék.

Ez folyamatosan arra inspirálja őket, hogy magas minőségben, prémium termékeket adhassanak a vásárlóiknak.

A 2019-es International Chocolate Awards Nemzetközi Csokoládé szakmai versenyre is beneveztek, mégpedig a családi manufaktúra legifjabb tagja, Ádám.

Szoros versenyben küzdött meg a 25 éves srác, de végül az Irsai Olivér szőlőpálinkás bonbonjuk elhozta kategóriájában az ARANY érmet, sőt egy kiemelt különdíjat is kapott.

Ezzel a címmel ő lett Magyarország legfiatalabb,

díjnyertes bonbont készítő chocolatier-je!

A díjnyertes bonbonban  tejcsokoládéba rejtették a ganache krémbe főzött Irsai Olivér pálinkát, melynek édes szőlő íze egy igazi ízrobbanást okoz a szádban!

Az biztos, hogy a magyar csokoládé palettán a Demeter Chocolate termékei igazi üde színfoltot képeznek!

Minden alkalomra készülnek különlegességekkel, legyen az Karácsony, Húsvét, Anyák napja vagy bármilyen más nap, amikor igazi finomsággal lehet megajándékozni szeretteinket.

És ahogy a mottójuk szól:

Aki a finom csokoládét szereti, rossz ember nem lehet!

 

Szívből gratulálunk Ádámnak és már alig várjuk, hogy megkóstolhassuk a díjnyertes csodát…  IS! Mert azért valljuk be: kevés olyan helyzet van, amire egy igazán minőségi csokoládé ne nyújtana jó megoldást…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük