Bírod a csípőset? Ütős magyar társasjáték, a Spicy érkezik a nemzetközi piacra

Páratlan nemzetközi karrierút előtt álló, magyar fejlesztésű társasjátékot jelentett be a napokban a Gémklub kiadó.

Három legendás nagymacska vetélkedik egymással a legerősebb fűszereket fogyasztva el, hogy bátorságukat bizonyítsák. „Lángoló ajkakkal és könnyező szemekkel licitálják túl egymást”, amelyikük pedig a legjobban BLÖFFÖL, az bizonyosan megszerzi a győzelmet ebben az egyszerű, de nagyszerű pontgyűjtögetős játékban.

A német Heidelberger kiadóval közös gondozásban megjelenő, 2-6 fővel játszható kártyajáték Győri Zoltán társasjáték szerző, vlogger és előadó munkája, akinek 2018-ben boltokba került IGEN? c. társasjátékát az elmúlt évek legnagyobb közönségsikerei között tartják számon.

Ritka és különleges jelenség, hogy egy magyar fejlesztésű játék ilyen széleskörű, nemzetközi terjesztést kap megjelenésekor: a SPICY ugyanis egyszerre jelenik majd meg magyar, német és angol nyelven, illetve előkészületben van több más nyelvű kiadása is európai, amerikai és ázsiai országokban. Az egyszerű játékmenettel rendelkező játék különlegesen szép designt kapott Jimin Kim dél-koreai illusztrátor grafikáival díszítve.

Az elmúlt években hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a társasjátékok iránt a felnőtt korosztálynál, így külön öröm hogy újabb remek hazai fejlesztéssel játszhatnak majd az érdeklődők. A magyar társasjátékos piac mellett jelentős nemzetközi megjelenést elérő játék előreláthatóan 2020 tavaszán kerül majd a boltok polcaira.

A több éves fejlesztés eredményeként kiadott okos, könnyed, blöffölős kártyajáték pedig remélhetőleg nem csak a partjátékokat kedvelők, de a gyakorlottabb játékosok arcára is mosolyt csal majd.

A SPICY máris előrendelhető a kiadó oldalán: https://www.gemklub.hu/spicy.html

A szerző társasjátékos vlogja a Mit játsszunk? mára a legismertebb tematikus csatornának számít, melynek könnyed hangvételű, informatívan szórakoztató, mégis közérthető videói közel tízezres követőtáborhoz szólnak.

Korábbi cikkünket a Mit játsszunk? alkotói házaspárjával, Rékával és Zolival pedig itt olvashatod el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük