Budapest régi és új arcai – kontrasztok a fővárosban

Csakúgy, mint a többi világváros, Budapest is folyamatosan változik.

A klasszikus és modern egymás mellett él, miközben egy ügyes fotós akár magát az átalakulás folyamatát is bele tudja sűríteni egy kompozícióba – a „Budapest régi és új arcai” című Instagram-fotópályázat nyerteseinek képei ezt bizonyítják nekünk.

A teljes városnegyedet átalakító Corvin Sétány fejlesztője, a Cordia Magyarország jelenleg 8 kerületben 15 lakópark építésén dolgozik. Ezek a projektek ugyanúgy formálják a város képét, mint minden nagyobb építési hullám az elmúlt évszázadokban. Az ingatlanfejlesztő és a városi fotósként nagy karriert befutó Rizsavi Tamás közösen választották ki a beérkezett több, mint 300 pályaműből azokat a képeket, amelyek szerintük a legjobban mutatják be ezt a változást.

 

1. helyezett: trblaise

 

2. helyezett: laszlopolgar

3. helyezett: ophoto

A pályázaton minden olyan nagyfelbontású kép részt vehetett, amelyet a #budapestreborn és a #cordiaotthonok hashtaggel feltöltöttek az Instagramra. A legtöbb fotóst a modern épületekben tükröződő régi házak, az egymás mellett álló újépítésű és omladozó épületek éles találkozásai és a város látképe felett hatalmasodó óriásdaruk fogták meg.

Az erős mezőny miatt a zsűri végül három különdíj kiosztása mellett döntött. A pályázat első három helyezettjének képeit a Cordia varsói értékesítési irodájának megnyitóján is kiállítják, a város ritmusát megragadó lengyel fotóművészek alkotásai mellett.

Különdíj: ophoto_peterorban

 

Különdíj: aron_felszeghy

 

Különdíjas: arnold.toth

Címlapon: aron_felszeghy: Contrast

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük