Cézársaláta tej-, tojás- és cukormentesen Mentesesztertől

Ebben a nagy melegben egy jó CÉZÁR SALÁTA, teljes kiőrlésű krutonnal? Tejmentes, tojásmentes, cukormentes és szénhidrát csökkentett is! Mutatjuk a receptet, amit Menteseszter osztott meg velünk!

Hozzávalók:

 

Cézár öntet:

– 100 g. Kochs light tojásmentes majonéz

– 1 tk. cukormentes mustár

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 késhegynyi fehérbors

– 1 ek. halszósz (teljes cukormentesség esetén szardella pasztára cserélhető)

– 1 tk. Worcester szósz (teljes cukormentesség esetén elhagyható)

– 1 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 1 ek. más jellegű édesítő)

– 1 ek. sörélesztőpehely, plusz további tetszőleges mennyiség a saláta tetejére, ami helyettesíthető Violife parmezánnal is!

 

Kruton:

– 100 g. teljes kiőrlésű kenyér

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 ág rozmaring

– 1 ág kakukkfű

– 2 ek. kókuszzsír

– Só

 

Hús:

– 500 g. csirkemell filé

– Só, feketebors

– 2 ek. kókuszzsír

Saláta:

– 2 db. római saláta

 

Elkészítés:

Az öntethez egy tálkában összekeverem az összes hozzávalót (a fokhagymát átnyomva).

A salátát megmosom, lecsöpögtetem, nagyobb darabokra vágom, majd összeforgatom az öntettel.

A serpenyőben felhevített 2 ek. kókuszzsíron aranybarnára pirítom a kockára vágott, besózott, borsozott csirkemellet.

Közben a kenyérszeleteknek levágom a héját, és kis kockákra vágom őket. Ha elkészült a hús, ugyanabban a serpenyőben ismét felolvasztok 2 ek. kókuszzsírt, rádobom a kakukkfüvet, a rozmaringot, a megroppantott fokhagymát, a kenyérkockákat, picit megsózom, végül csodaropogósra pirítom.

Nincs más hátra, mint tálalni: saláta, csirkemell, kruton, befejezésül egy kis (vagy inkább sok) sörélesztőpehely (vagy Violife parmezán), és egy kis őrölt feketebors.

Jó étvágyat kívánunk!

További recepteket Mentesesztertől itt találsz >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük