Csokitojásokat teszteltünk, mert akármit azért nem adunk a locsolóknak (sem)!

Mindjárt itt a Húsvét. Mindenhol azt lehet hallani, olvasni, hogy mit ajándékozzunk és mennyiért. De vajon tényleg erről kell szólnia ennek az ünnepnek?

Sajnos elkeserítő, hogy mennyi pénzt költenek az emberek Húsvétkor is, leginkább fölösleges dolgokra. Egy felmérés szerint a magyar szülők egyharmada ilyenkor 5 ezer forint felett költenek ajándékra.

A mi családunkban nem szokás különösebben ajándékozni ekkor sem, kivéve a gyerekeknek. De nekik sem akármit! Jelképesen kapnak főleg édességeket, de abból is megválogatjuk, mit adunk nekik.

A locsoláskor a felmérések szerint minden 2. kisfiú a piros tojás mellett pénzt is kap… Huhh, de minek is?

Nálunk a lányok vagy festenek tojást vagy csokitojást adunk a szép locsolóversért és öntözésért cserébe.

Fel is kerekedtem a napokban, hogy beszerezzem a család 7 gyermekének és a kisebb-nagyobb fiúknak, férfiaknak a muníciót.

Elképesztően sokféle termékkel találkoztam. Azt tudtam, hogy mindenképpen szeretnék kézműves csokoládét is, abban nem volt kérdés, hogy a bevált minőséget, a Demeter Chocolate termékeit választottam, de emellett kíváncsi voltam, hogy az áruházak mit és milyen minőségben kínálnak. Így azokból is vettem párat.

Aztán esténként elkezdtem tesztelni őket. Bevontam a férjemet és a tesóimat is a dologba, hogy még hitelesebb legyen az eredmény. Tök jó buli volt!

Volt, amiből direkt ugyanolyan ízűt is vettem, így még nagyobb volt a kíváncsiságunk!

De lássuk, mi lett az eredmény a kézműves kontra szupermarketes kínálat tesztelésében:

 

Saját márkás mini tojás

Finom, krémes, tejcsokis, de semmi különös ízt nem rejt. A hétfői kerti tojáskereséshez viszont pont jó, mert sokat el lehet szórni belőle! 4/5 pontot adtunk neki.

 

Saját márkás nagyobb tojás

 

Üreges nagyobb tejcsokis tojás, 30% kakaótartalommal. Ezt inkább olyan régi klasszikusnak mondanánk ízben, ami sosem volt nagy kedvencünk, így 3/5 pontot kapott.

 

Robbanócukros tojás

Ebből teszteltünk 2 márkát is:

-a Demeter Chocolate kézműves tojása nagyobb volt, két félből áll, így megosztoztunk rajta. És az az igazi pezsgés is rögtön elkezdődött a szánkban, amit úgy szeretünk! A csokija pedig lágy és krémes. 5/5 pontos választás!

 

-egy saját márkás volt a másik. A csokija finom volt ugyan, de a robbanócukros töltelék egy picit mű ízűbb volt, mint az előző, így sajnos ez maradt alul, bár nem sokkal. 4/5 pontot kapott.

 

Erdei gyümölcsös sajttortás

Szintén a Demeter Chocolate kézműves terméke. Ezt a húgomék kóstolták, mert én annyira nem rajongok az erdei gyümölcsért semmiben… Viszont nekik ez ízlett talán a legjobban, meg is kérdezték, hogy van még?! Mondtam, hogy majd Húsvétkor… 5/5 pontot kapott ezért természetesen!

 

 

Milka Oreo tojás

Azért vettem ebből, mert egyrészt ez a márka elég ismert, másrészt a férjem és a lánya nagy Oreo-rajongó. Nekik nagyon ízlett ez is. Én is megkóstoltam a teszt miatt, de nekem ugyanolyan volt, mint az összes többi Milka-termék. Nem rossz, de semmi különös. A nyomásért viszont, amit gyakoroltak rám, amiatt 4,5 pontot kapott az 5-ből.

 

A felnőtt szekcióba azért válogattunk alkoholtartalmúakat is:

Rumos-szőlős tejcsokis marcipán tojás

Saját márkás termék. Nem túl édes, jó benne a marcipán, feltéve hogy valaki szereti. Nekünk ízlett, ezért 5/5 pontot kapott.

 

Tojáslikőrös

Már a szaloncukor verzióját is imádtuk ennek a Demeter Chocolate édességnek, így a húsvéti változatban sem kellett csalódnunk. Nagy kedvencünk, szóval ez is 5/5 pontos nálunk!

 

Szilvás-madeira boros-rumos étcsokis marcipán tojás (lila)

Finom, de nekünk picit sok volt ez az ízkombináció. Egy egészet megenni belőle nagy feladat. Így ez 3,5/5 pontos lett.

 

És végül megkóstoltunk egyéb marcipán tojásokat is, szintén a saját márkás fajtából:

Étcsokis sima marcipános (fenti képen a piros)

Ez csak abban különbözik más marcipánkenyértől, hogy tojás alakú. Szóval módjával, de azért jót lehet belőle csemegézni. De mivel semmi extra, ezért 4/5 pontos.

Mogyorónugátos tejcsokis (fenti képen a krémszínű)

Na ez az igazán durva, nagyon-nagyon édes verziója az összesnek! Nekem itt már elfogyott az édességvágyam, annyira édes volt. Sajnos annyira nem kedvelem az extrán édes dolgokat, így 3 pontot kapott csak az 5-ből.

 

A legolcsóbb, tejbevonó ízű nagy, de gagyi hipermarketes cuccokat direkt nem tettem bele a mustrába, hiszen azokról nincs is mit beszélni…

Számunkra mindenképp a kézműves termékek nyertek, de persze azért a fűbe azokat nem szórnánk el, hiszen mégiscsak egy belga csokis tojást mondjuk úgy elrejteni, hogy sosem találjuk meg, azért kár lenne…

Tomkó Bori

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük