Divat és stílus inspirációk – Minták bűvöletében (képekkel!)

Tavasszal az egyik legizgalmasabb, hogy szépen búcsút inthetünk az egyhangú daraboknak és elkezdhetünk játszadozni a színek mellett a mintákkal is. Azonban van pár „aranyszabály”, amit érdemes megfontolni mintaválasztás során. Ezt mutatja meg nekünk most Szilágyi Dorottya smink- és stílustanácsadó.

A stílusos Zenda FSHN ruháink keresztül beavatunk benneteket néhány trükkbe, hogyan legyen harmonikus és egyben izgalmas megjelenésünk a minták segítségével.

Minta-halmozás

Manapság nagyon divatos az öltözetben kettő vagy annál több minta vegyítése, azonban e téren mindenkit óvatosságra intenék. A minták öltöztetnek, de ha túl sok van belőle, megjelenésünk szedett-vedett, disszonáns lehet.

Ha mintás a felső-, vagy az alsó rész, akkor érdemes egyszínű, színben és stílusban is harmonizáló darabokkal kombinálni.

 

Minta-kontraszt

Mi sem igazolja jobban, hogy megjelenésünk által is kommunikálunk, mint a minták kontrasztjának hatása összképünkre. Ha dominanciát szeretnénk sugározni, választhatunk olyan ruhát, ahol minták és színek kontrasztja erőteljes, ellenkező esetben pont a fordítottját érjük el, visszafogottságot, ekkor viseljünk kevésbé eltérő színű mintákat.

 

Minták és a kiegészítők

Vesszőparipa a stílustanácsadóknál a kiegészítőkkel kapcsolatos gondos körültekintés, ugyanis elképesztően tudnak öltöztetni abban az esetben, ha például színben harmonizálnak a mintákban található egy-egy színnel. Illetve, mintás ruhák esetében lehetőleg kevesebb kiegészítőt viseljünk.

 

Hol, mikor, milyet?

A minta mindig tükrözze személyiségünket, tudjunk vele azonosulni. A klasszikus stílus kedvelői bátran viseljenek skótkockásat, a sportosak csíkosat, a romantikusok virágmintásat vagy pöttyöset, az művészibbek etno mintákat.

Ügyeljünk, hogy a minta ne dominálja le arcunkat, formánkat, ugyanakkor hangsúlyozza, ami előnyös rajtunk.

 

Csíkos az örök favorit

A csíkos az egyik kedvencünk, ezért szívesen viseljük alul-felül egyaránt. A hosszanti csíkozás valóban nyújtja az alakot, de sok esetben a keresztbe csíkos se szélesít.

Utóbbi esetén fontos, hogy a csíkok ne legyenek szélesek, akár eltérő hosszúak is lehetnek vagy a derék- és/vagy ujj részen törjön meg a vonalvezetés.

 

Hajrá hölgyek, bátran a színekkel és a mintákkal!

Elég a szürkeségből, tessék kitűnni a vagány és bevállalós szettekkel!

(képek: Zenda FSHN/2lenses)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük