Egy nőnek bármit el lehet adni? Használhatatlan dolgaink

 

,,A nőknek bármit el lehet adni” – közölte a párom már többször is. Ma reggel éppen csak morogta maga elé, az általam elöl hagyott szempillapödörítőt forgatva tanácstalanul az ujjai között a fürdőszobában: ez meg mire való?

Szavai nem nélkülözték az iróniát, de, mivel ezt előzékenyen ,,szeretetteljes iróniának” értelmeztem (és hát általában neki pont igaza szokott lenni), lenyeltem, ami hirtelen a számra jött volna válaszként.

Mert valljuk be, képesek vagyunk értelmetlen, vagy irtó jónak tűnő, végül teljesen használhatatlan dolgokat vásárolni – itt viszont hozzátenném, hogy egyszer, mindent csak egyszer. Valamit leszögezném azt is, hogy természetesen a szempillapödörítő nem tartozik a felesleges dolgok közé, hiszen nagyszerű, csodálatos találmány ami szebbé teszi a női létet és kevés pillanatban érezheti egy nő jobban nőnek magát, mint mikor készülődése során szempillát bodorít és parfümfelhőt fúj a levegőbe.

Hogy miket vagyunk képesek hamisítatlan, női lelkesedéssel beszerezni úgy, hogy az a legelső használati kísérlet után, azonnal a kukában landoljon

– vagy ami még rosszabb talán, hogy a soha nem használt, de görcsösen őrizgetett otthoni lomok táborát gyarapítsa?

Hogy mindjárt egy erős versenyzővel kezdjem, mindig megdöbbenéssel szemlélem az ,,ajakpumpa” névre hallgató förmedvény egy-egy fajtáját a boltban. Ez már kimondottan az a kategória, amit a polcon meglátva félhangosan, hitetlenkedve nyögöm még én is, hogy ,,És van, aki ezt megveszi…”.

 

képek

Szóval, ez az a kategória, amit speciel én soha nem vettem. Viszont be kell valljam, hogy csomó mást viszont igen. Például:

Babaruhákat, amik ötletnek jók voltak (talán), de soha, még egy fotózásra sem tűrte meg őket magán a kicsi, bőgés nélkül. Egy gyümölcsfacsarót, ami jó drága volt és egy (ez a legcikibb) otthoni csoda-edzőgépet, akciósan a Teleshopból (mondtam, hogy ciki) ÉS jó drágán…

Van egy cipőm, amibe beleszerettem de annyira kényelmetlen hogy soha, egyetlen rövid programra sem mertem elindulni benne. Vannak pici dobozkáim, amik az üzletben iszonyú jó ötletnek tűntek, de végül egy fiókban kallódnak mert semmi nem fér beléjük: annyira ugyanis nem szépek, amennyire jó porfogók.

Megkérdeztem néhány barátomat és ők is őszintén vallottak ,,bűneikről. Íme:

,,Anyummal vettünk egy gyümicentrifugát. Az első használat után rájöttünk, hogy ha már megpucoltuk a gyümit, mert úgy lehet csak belerakni,  akkor meg is ehetjük.

Na de akkor, mikor csavarjáig szét kellett szedni mosogatásnál, mert mindenhova belement a narancs rostja… Rájöttünk, ez rossz vétel volt.”

 

,,Hajmosó-karima, gyereknek. Öcsém, húgom használta –  a fiam ha csak elővettem, őrjöngött… És a mellszívó. Azon túl, hogy van mellem nekem semmiben sem passzolt. Ez utóbbi mindössze 26 ezer Ft volt…”

 

,,A magassarkú csizmám. Megvettem, mert nőies, meleg, gyönyörű… A baj csak az, hogy nagyjából 20 éve bokaszalag-bajom van. Nyúlás. És 12 éve bokatörésem volt. Orvosi javaslatra nem hordhatok magassarkút…”

 

,,Huhh. Gimnasztikai labda.”

 

,,Kenyérpirító, amibe csak egyetlen, kisebb szelet kenyér fér bele. Nagyon szép, krómozott. De mi hatan vagyunk a családban, úgyhogy mindig a régi kopottat használjuk. Abba négy szelet belefér.”

 

,,Kültéri pizzasütő. Hosszabbítóval ki kell vezetni neki az áramot, mert a zsinórja rövid és végig vigyázni kell rá, nehogy belerepüljenek a bogarak.Sokkal lassabban süt, mint a sima konyhai sütő és csak úgy mosható ha leszereljük a felső lapot. Ha oldalt belefolyik valami, azt nem lehet kiszedni.”

 

,,Borosüvegre olyan kis ruha. Első alkalommal boros lett, nem jött ki.”

 

Minden kínálat megteremti tehát a maga keresletét, bizonyítottan igaznak tűnik az iskolában belénk sulykolt állítás.

Ha bárki a fentiek közül bármely darabnak nagy hasznát veszi, attól töredelmesen elnézést kérünk (ugyanakkor, az igazságosság nevében, kérünk őszintén a helyére képzelni valami más, nagy reményekkel beszerzett és soha nem használt holmit).

Természetesen nem állom meg, hogy a férfiak listáját is össze ne szedjem, ha már itt tartunk, hiszen ők sem hibátlanul az átgondolt és logikus vásárlás hívei ám! Főleg, ha a hagyományos, ,,férfias” elfoglaltságokról beszélünk. Hamarosan következik az ő listájuk is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük