Feketeerdő pohárkrém cukor-, tej- és tojásmentesen Mentesesztertől

A pohárkrémek szerintünk a legjobb választások családi ebédre, baráti összejövetelre vagy bármilyen bulira. Hiszen egyszerűek, nagyon gusztusosak és elegánsak is egyben.

Menteseszter most egy ilyen szuper és gyorsan elkészíthető feketeerdő pohárkrém receptet osztott meg velünk.

Hozzávalók 4 főre:

– 1 csomag (170 g.) Gullon diabetikus keksz (cukor-, tej- és tojásmentes)

– 1 kis üveg (levével együtt kb. 360 g.) cukormentes meggybefőtt

– 2 ek. kakaópor

– 2 ek. olvasztott kókuszzsír

– 4 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 4 ek. más jellegű édesítő)

– 200 ml. Schlagfix vegán habkrém (a cukormentes változata)

– 1 pici rumaroma

– Egy kevés blansírozott/szeletelt földimogyoró

Elkészítés:

A kekszet beletördelem egy tálba. Egy kis tálkában összekeverek 2 ek. kakaóport 2 ek. olvasztott kókuszzsírral, 2 tk. cukorhelyettesítővel, valamint annyi vízzel, amitől egy közepesen folyós csokimasszát kapok (ez 2 tk. cukorhelyettesítő esetén kb. 2 ek. vizet jelent). Ráöntöm a kekszre, és jól átkeverem az egészet. A habkrémet felverem a rumaromával és 2 tk. cukorhelyettesítővel. A mogyorót serpenyőben picit lepirítom. A meggybefőttet leszűröm, és a levét is félreteszem.

Jöhet a rétegezés (4 pohárra elosztva):

– Csokimázzal bevont keksz

– Meggy + egy pici a befőtt levéből is

– Mogyoró

– Hab

A tetejét díszíthetjük meggyel, kakaóval, mogyoróval.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük