Felénél jár a Művészetek Völgye – Gyertek! A java és a napsütés még hátra van

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáin beindult az élet.

Udvaraik, épületeik átalakultak, színházi daraboknak, hangversenyeknek, irodalmi programoknak, népzenei produkcióknak, újcirkuszi- és táncelőadásoknak, kiállításoknak és koncerteknek adnak otthont egészen július 29-ig.

A fesztivál iamyank szimfonikus zenekari produkciójával indult, Harcsa Veronikával kiegészülve elkápráztatták a közönséget élőben a Völgyhimnusszal. Őrületes koncertet adott a De-Phazz, a 30Y, a Triggerfinger, Hobo, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies pedig az esőt is legyőzte. Teltházasak voltak a színházi előadások és a hangversenyek, a Recirquel Újcírkusz Társulat két egymást követő napon is megtöltötte a nézőteret.

Völgyhimnusz

Bár ezekről a fantasztikus produkciókról már bizony lemaradtál, még nincs veszve semmi! Ezernyi program vár rád a következő napokban:

A Művészetek Völgye második felében olyan előadókkal találkozhatunk majd, mint az Asian Dub Foundation vagy Rebecca Ferguson, a hazai kedvencek közül fellép a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment, a Quimby és lesz Random Trip is (Dés László, Szirtes Edina Mókus, Wolfie, Koszi Janka, Saiid, Heincz Gábor “Biga”, Delov Jávor, DJ Q-Cee).

Kőbánya Udvar

A jazz rajongókat a Harcsa Veronika Udvar és a Muflon Jazz Udvar várja, a népzenére, néptáncra vágyókat a Muharay Udvar és a Folk Udvar. Az irodalom szerelmesei ellátogathatnak a Kaláka Versudvarba, valamint a Magyar Írószövetség helyszínére. A MókusKert Udvar közös zenélésre, beszélgetésekre, a Momentán Társulat pedig közös improvizálásokra hívja a közönséget. Kőbánya udvara idén is zenével köti össze a generációkat, a Diabelli kifejezetten gyerekprogramokkal készül.

De-Phazz

Aki mozizna, megteheti a Filmarchívum és a Cinema Hungary helyszínén.

A komolyzenére vágyókat a kapolcsi és a vigántpetendi templom várja, az újcirkusz, tánc iránt érdeklődőket a Cirque du Tókert.

Idén is Taliándörögd a színházi központ, a Színház Színpad, a Nemzeti Szín-Tér és a Színmű Globe is izgalmas előadásokat ígér.

Szabad a tánc a LEMangURIA udvarban, érdekes beszélgetések és családi programok lesznek a Református Udvarban és a Tarisznya Udvarban, az Etno Ligetben a Néprajzi Múzeummal találkozhatunk.

Hobo a Hobo Klubban várja rajongóit, a Fonóban világzenére és népzenére bulizhatunk. Két új helyszín is nyílt ebben az évben, a feltörekvő és alternatív zenekaroknak a KlinikA Udvar és a Hangfoglaló Udvar ad otthont.

Panoráma Színpad

A Művészetek Völgye kezdetektől különös figyelmet fordít a környezetére.

Szórólap tilalom van és szelektív hulladékgyűjtés folyik a fesztivál teljes területén. Sok helyen használnak majd teljesen lebomló, növényi alapanyagokból készült evőeszközöket és tányérokat.

Kedvet kaptál?

Gyere! Vár a Művészetek Völgye!

A java még hátra van… És végre a nap is süt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük