Főszerepben a bor és a kultúra – vár a Kerekdomb Fesztivál

Szeptember 13. és 16. között a tokaji borvidék aprócska települése, Tállya, kitárja nagy múltú kastélyának kapuját, templomainak ajtajait, feldíszíti utcácskáit, csinosítja dűlőit, pincészeteit.

A szeptemberi napsütésben, a tokaji szőlőskertek ölelésében idén negyedik alkalommal indul útjára Észak-Magyarország leghangulatosabb őszi fesztiválja.

A 2018-as Kerekdomb Fesztiválra a legkedveltebb hazai előadók látogatnak el, hogy együtt borozzanak, együtt szórakozzanak a közönséggel.

A főszerepet a bor és a kultúra kapja.

A színházi, irodalmi előadások, filmvetítések és gyerekprogramok mellett koncertet ad a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Antal Mátyás vezényletével, a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Bohemian Betyárs, Palya Bea, a Csík Zenekar, a PASO, az Antonia Vai Akusztik, az Apey, a Péterfy Bori & Love Band, Pély Barna, a Vad Fruttik, Szilárd, a Tolstoys és a Light in Babylon.

Budapest Bár

A napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak.

Tállyára érkezik Malek Andrea és az Eszement Meseband, Huzella Péter, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Varró Dániel és Molnár György és egy Karibi Gyerekbulival a PASO is.

Borról és irodalomról mesél Pion István, boros művészeti beszélgetéseket szervez Winkler Nóra, helytörténeti sétákat a Hosszúlépés csapata.

Kiscsillag

Az Evangélikus Templom különleges koncertek helyszíne lesz, itt találkozhatunk majd Csordás Klárával és Harazdy Miklóssal, Kelemen Barnabás családi műsorával, Szalóki Ágival, Fassang Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Szokolay Dongó Balázzsal.  

Szalóki Ági

Premier előtt látható a Ruben Brandt, a gyűjtő című film, vetítésre kerülnek a Malter versenyfilmjei, a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál filmjei, Nádas Péter portréfilmje és az Anna and the Barbies doku.

A közösségi ház olyan színházi előadásoknak ad majd otthont, mint A Grönholm-módszer, a Gyarmati Fanni naplója, a Nőkből is megárt… vagy a Momentán Társulat RögvEstje.

Varró Dani

A tállyai borászatok, köztük a Zsadányi Pincészet, a Homoky Pincészet, a Szóló Pincészet, a Szűcs Pince, a Somszög Birtok, alig várják, hogy bemutassák pincéiket, boraikat a látogatóknak, beszéljenek a Tokaji Borvidék adottságairól, legendáiról és titkairól.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar szeptember 13.-án, az Evangélikus Templomban, 18 órakor kezdődő koncertjével nyitja meg, a Kerekdomb Fesztivál koncertjeinek sorát. A három legnagyobb klasszikustól hallgathat a nagyérdemű egy-egy remekművet.

Tökéletes kezdete ez, egy hagyományőrző, értékteremtő fesztiválnak.

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Az Oroszlános Borhotel borkóstolással egybekötött naplemente-vadászatot is tervez, ahol panorámás sétaúton Tállya dűlőiről mesélnek majd.

A Kerekdomb Fesztivál finom visszakacsintás a pezsgő nyárba,

és egyben üdvözlése az ezerszínű és ízű ősznek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük