Frizura és hajápolási inspirációk – Segítség férfiaknak

Sokszor szembesülünk nőként azzal a problémával, hogy kedvesünk fodrászat útba ejtése előtt kétségbeesett arccal kérdezi tőlünk, hogy milyen legyen az aktuális frizurája.

Tudjuk, hogy a férfiak ezt sokkal nehezebben kérdezik meg a fodrásztól, tartanak az újításoktól, de azért mégis fontos számukra is a külső.

Egy rövid áttekintéssel könnyedén a segítségükre lehetünk az ötletelésben. Arcformák szerint íme összegyűjtve minden olyan alap, amiből lehet “építkezni”.

Hosszúkás arc

Az arc magassága itt nagyobb, mint a szélessége, sokszor a homlok is magas. A homlok és az állkapocs szélessége megegyezik.

Ebben az esetben nem ajánlatos tovább nyújtani az arcot egy felfelé magasodó frizurával. Egy rövid, oldalra fésült haj lesz az igazi választás, az egészen rövid is általában előnyös.

 

Ovális arc

Hasonló a hosszúkás archoz, de az állkapocs keskenyebb, mint a homlok. Ezért tűnik kerekebbnek az arc. Összességében szép arányos arcforma.

Ők a legszerencsésebb típus, szinte mindenféle frizurával bátran kísérletezhetnek.

 

Szögletes arc

Az állkapocs alapvetően meghatározza az egész arc karakterét, ám mégis ez a „legférfiasabbnak” kikiáltott arcforma. Az arc hosszúsága és szélessége közel egyforma.

A közepesen hosszú, vagy hosszú frizurák telitalálatok ennél a markáns arcnál, ahogy a szakáll is!

 

Gyémánt alakú arc

Itt egy alapvetően hosszúkás arcformáról beszélünk, kiugró arccsonttal. Igen ritka, viszont remekül állnak neki a különleges, asszimetrikus, egyik oldalra hosszuló, hangsúlyos választékkal rendelkező frizurák.

 

Kerekded arc

Ennél a formánál a haj (és esetleg szakáll) dolga az, hogy karaktert adjon a „gyermeki” arcnak. Telitalálat egy fölül hosszabb, felállított, oldalt felnyírt frizura.

Lattmann Eszter
mesterfodrász-szakoktató

 (képek: Pixabay, Unsplash)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük