Hogyan maradjunk emberek a technológia világában?

Embernek maradni a fő üzenete az október 13-án tartandó EQ napnak, amelyet Kósa Erika hívott életre két évvel ezelőtt.  Az üzletasszony és az esemény előadói arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a hihetetlen előnyei mellett, milyen veszélyt rejt a digitalizáció és mik azok a fontos kapaszkodók, amelyek segítenek a mai kor emberének abban, hogy megmaradjon annak, ami: embernek.

„Őrült gyorsan fejlődik a technológia, amit ma fikciónak tartunk, holnap az életünk részévé válik. Azt látjuk, hogy a mai gyerekek, akik már digitális nomádok, egy percre nem szakadnak el a telefonjuktól, a fiatal felnőttek virtuális barátokkal töltik idejüket, a személyes kapcsolataik egyre felületesebbé válnak és az életük egy jelentős részét a közösségi média felületein töltik. Ha ez így megy tovább, az emberi kapcsolatok elsivárosodnak, ami elmagányosodáshoz vezethet. Fontos, hogy felismerjük ezt a jelenséget – ami már egy tendencia – és nagyobb figyelmet fordítsunk a 21. század legfontosabb képességére az Érzelmi intelligenciára.” mondja Kósa Erika.

Az érzelmi intelligencia – az EQ – jelentése, hogy képesek vagyunk felismerni és kezelni saját érzelmeinket és másokét is, ezáltal jobban tudunk kommunikálni egymással, hatékonyabban alakítjuk emberi kapcsolatainkat és oldunk meg problémákat. Minden cselekedetünket megelőzi egy érzelem, amely hat a gondolatainkra és megnyilvánul a tetteinkben. Ha ezeket képesek vagyunk felismerni, akkor jó úton járunk ahhoz, hogy a pozitívabb érzelmek felé mozduljunk el és a negatívakkal is sikeresebben tudjunk bánni.

Az EQ is fejleszthető. Ezért fontos, hogy minél többet beszéljünk róla, hogy az emberek megértsék: az érzelmekkel való tudatos foglalkozás annak záloga, hogy a digitalizáció korában is megtartsuk emberi mivoltunkat és sikeresen kapcsolódjunk egymáshoz.

Október 13-án, az EQ napján olyan neves előadók beszélgetnek a témáról, mint Dr. Dinnyés András genetikus, Kánai András jövőkutató és Bereczki Enikő generációs szakértő. Vendég lesz többek között Benkő Vilmos, a Speak Akadémia alapítója, Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere és Angyal András táncművész.

Az egész napos programot Dr. Várkonyi Andrea vezeti.

Az eseményről bővebb információt itt lehet olvasni >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük