Különleges élmény a város felett: csodás skybar-ban jártunk!

A február végén nyitott Hotel Memories OldTown**** 6. emeletén augusztus 16-án megnyitotta kapuit, azaz gyönyörű kilátását a Memorise Skybar.

Egy hotel tetején pazar kilátás és remek ételek-italok fogadnak bárkit. Igen, jól hallottátok! Bárkit… Elsőre furcsa lehet, hogy csak besétálsz egy hotelbe és felliftezel a tetőre. De higgyétek el, megéri, kipróbáltuk!

Segédszerkesztőnket 40. születésnapjára megleptük azzal a stílusos ajándékkal, hogy egy kellemes, pazar estét töltöttünk el itt. Mégis csak egy kerek évfordulóról volt szó, illő volt stílusosan ünnepelni.

Ez mindenkinek jár, nem igaz?

Gyönyörködtünk a naplementében és csodáltuk az elénk táruló Gellért-hegyet. Az volt az érdekes, hogy bár a hely a Kálvin tér tőszomszédságában található, mégsem lehet egyáltalán hallani a város zaját. Maximum néha egy-egy hangosabban csilingelő villamost…

A Skybar egyik fémjele a színes koktélpaletta, melyen a klasszikusok mellett széles signature, vagyis a tetőterasz bártendere által megálmodott különlegességek és külön gin tonic-választék is található.

A Signature-kollekció egyik különlegessége a Memorise old fashioned, ami egy 23 éves zacapa rum alapú, csokoládéval, naranccsal és fügével megbolondított ínyencség.

Nagy kedvencünk azonban a klasszikus Aperol Spritz mellett az Illusion lett: egy gin alapú, igazán finom, gyümölcsös koktél.

És ha már lúd volt, meg kerek szülinap is, akkora vacsorát sem hagytuk ki! Az étlap nem maratoni hosszú (hála Istennek), de annál vonzóbb!

Sonka, sajt és olíva-válogatásuk egyedülálló, mivel minden rajta szereplő étel termelői, minőségi.

A sajtok között pl. 6 hónapos Manchego, Grana padano, Burratta, a sonkáknál a Serrano, Kras, San Daniele, de szarvaskolbász is kóstolható. Az olívákról meg ne is beszéljek, imádtuk őket…

A nagy melegben jól esett mindenkinek egy hideg ananász leves túróhabbal, chilivel és házi készítésű guacamole fagyival.

A főételek kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetett a chef: grill ételek között hal, steak, supreme csirke szerepel, illetve mindegyik főételhez háromfajta köret közül lehet választani: narancsos édeskömény salátát, édesburgonyát mangó csatnival vagy kakukkfüves cukkinit.

A hely egyik különlegessége a Memorise Őzburger, ráadásul fekete zsemlében tálalják! Nagyon izgi!

A desszertektől meg oda-vissza voltunk, főleg, hogy nagyon figyelmesen a szülinaposnak külön kedveskedtek.

Tiramisu vagy barackos tápiókapuding választható, de tényleg őszintén mondjuk, mindkettő isteni! Próbáltuk elkérni a recepteket, de a chef hét pecsét alatt őrzi.

A személyzet elképesztően kedves és profi, ez nekünk külön szimpatikus volt. Ahogy az is, hogy papír és nem műanyag szívószálakat adnak a koktélokhoz!

Minden nap délután 5-től 10-ig vannak nyitva szezonálisan, ami azt jelenti, hogy Memorise Skybar a téli időszakra sem zár be, csak új, őszi-téli étlappal leköltöznek a hotel földszintjére, a Wistro33-ba.

Az, hogy ez mikor következik be, az időjárás dönti el. Terveik szerint október végéig lehet sky-olni, még ha picit le is hűl az idő, hiszen a hidegebb idő beköszöntére fűtőtestekkel és pokrócokkal készülnek.

Szóval bátran ajánljuk, ha valaki még nem próbált ki soha egyetlen skybart sem, hogy itt az ideje!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük