Mész nyaralni? Ezek a nyár legfontosabb illemszabályai

Itt a július, dübörög a főszezon.

Sorra kelünk útra jól megérdemelt éves utazásunkra, a hétvégéken pedig igyekszünk eljutni a legközelebbi strandhoz, vagy tóhoz.

Most összegyűjtöttük nektek, melyek a nyárral és nyaralással kapcsolatos legfőbb illemszabályok. Merthogy vannak…!

 

 

Az úton

Ugye te is találkoztál olyan utassal (vagy hallottál már róla), aki a repülőn cipőjét és zokniját ledobva, épp az előtte ülő karfáján kívánja tíz órán át pihentetni az úttól felpüffedt, és a cipőbe már kissé beizzadt lábait?

Nos, gondolom, nem kell részleteznünk, hogy ez milyen visszataszító.

Éppígy nem hallgatunk bömbölve zenét, hogy csak úgy harsogjon ki a fülhallgatóból. Biztosan szuper zenei ízlésed van, de ezt ne egy repülőn, vagy 18 órás buszúton összezárva döntesd el a körülötted ülőkkel.

És ha már repülő: légy udvarias és tisztelettudó a személyzettel is.

Lehetőleg ne kerülj ittas állapotba már az első 30 percben, mert nem csak kellemetlen, de bizony drága mulatság is lehet.

Ne kötekedj, és ne csinálj műsort. Gondolj arra, hogy a személyzet épp azért van ott, hogy neked remekül teljen az utad, és ők épp a munkájukat végzik (miközben te meg már nyaralsz).

 

A szállodában és a strandon

Bizonyára te is imádod az all inclusive ellátást, és egész évben arról álmodoztál, mikor fogod megint a kedvenc koktélodat a tengerparti bárban szürcsölgetni! Igen, tudjuk, mi is…

Mégis próbálj betartani néhány apró szabályt:

A parton nem csak ti vagytok: ha elkapna is a romantika, ne essetek a pároddal egymásnak (azt a pár percet bírjátok ki a szobáig), ne szemeteljetek és kéretlenül akkor se mutogassátok magatokat, ha épp most nyertétek meg az ÉV TESTE versenyt.

Na jó… Akkor talán egy kicsit lehet többet mutatni, de mindig figyeljetek az adott ország vallására, kultúrájára és a szállásotok típusára is. Ami egy nudista strandon teljesen rendben van, az egy bababarát hotelben talán nem a legodaillőbb látvány.

És kérlek, étterembe, esti bárba és a városba mindig húzz magadra megfelelő öltözéket. Sajnos a csupasz dekoltázs és pocak nem az!

 

Végül jöjjön néhány apró, de annál kerülendőbb ellenpélda, amiket egy fórumon olvastam:

  • Soha ne vágd a körmöd a medencébe, és ne is szőrteleníts a partján!
  • A párod bőrének tisztogatását hagyd meg a kozmetikusokra, azt ne a strandon végezd
  • Kisbabákra, gyerekekre a megfelelő pelenkát (úszópelust) és fürdőruhát add rá. Több okból is, de a pucérkodás nekik sem feltétlenül ideális.
  • Szükségleteidet az erre kijelölt illemhelyen végezd… A valamit visz a víz látvány nem túl guszta és higiénikus.

 

És végül: tiszteld a többi nyaralót! Ők is azért jöttek, hogy kipihenjék magukat!

Kellemes nyaralást kívánunk!

Göbl Johanna

Göbl Johanna A Nécessaire blog megálmodója, illem-influencer.

Korábban évekig dolgozott külföldön és itthon is, felsővezetők mellett és diplomata közegben, innen jött az ötlet és az igény, hogy illemtanácsadással foglalkozzon. A Nécessaire keretében, stílus- és kommunikációs szakemberek segítségével kurzusokat tart céges és magán ügyfelek számára is, legyen szó akár az igényes Nők kis fekete ruhájáról (Little Black Dress kurzus), az úriember-tréningről (Gentle-Men Kurzus) vagy épp esküvői etikettről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük