Mindenmentes hummusz, ahogy Menteseszter szereti

Ezt a glutén-, tej-, tojás- és cukormentes hummuszt bárki elkészítheti elég egyszerűen otthon is. Próbáljátok ki, megéri!

Menteseszter most elmondja, ő hogyan készíti és szereti.

Úgy, ha kicsit édeskés, ha kicsit pikáns, de leginkább sok-sok garam masala fűszerkeverékkel, és friss, ropogós tortilla chipsszel…

Hozzávalók (egy kisebb vendégsereg részére):

– 1 nagy konzerv csicseriborsó (levével együtt kb. 800 g)

– 300 g tahini

– 2 db lime

– 3 gerezd fokhagyma

– 3-4 csipet só

– (Szerintem jó sok) garam masala

– 2 ek olívaolaj

– 2 tk Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 2 ek más jellegű édesítő)

– 1-2 dl víz

– (Szerintem jó sok) koriander a tetejére! Plusz ízlés szerint további olívaolaj, garam masala, lime…

Elkészítése:

Rövid leszek: A vízen kívül mindent zutty bele egy nagy tálba (csicseriborsó konzerv a levével együtt, lime-nak a leve, a fokhagyma átnyomva), botmixer, majd annyi víz, amennyivel sűrű, krémes, szép állagú lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük