Liam Gallagher, Gorillaz, Shawn Mendes (és sokan mások!): erős a mezőny idén a Nagyszínpadon

Nem csoda, hogy a vasárnap és a hétfő már nagyon közel áll a teltházhoz, és a többi napra is rohamosan fogynak a jegyek.

S vajon kik azok, akik idén a Sziget központi helyszíne elé hívják a rajongókat?

Már első nap, szerdán itt lesz a kortárs svéd zene egyik legismertebb popcsaja, Lykke Li, aki az elmúlt tíz évben gyakorlatilag mindent kipróbált már, amit egy énekes-dalszerző megtehet dream poptól soundtrackig.

A tízes évek legfontosabb és legnagyobb hatású hiphopelőadója, Kendrick Lamar lép fel a headliner idősávban.

Ő egy igazi amerikai szupersztár,

Obama kedvenc rappere,

akit gyerekkori példaképe, Dr. Dre fedezett fel, aki az utóbbi hat évben sorra hozta ki a hiphop legjobb hagyományain alapuló , mégis annyira jellegzetes rímeit.

Csütörtökön Bonobo örvendezteti meg rajongóit. 18 éves volt, amikor megtanultuk a nevét, és 18 éve tudjuk, hogy a downtempo sokak számára Bonobo szinonimája.

Bonobo után a Sziget nagyszínpadát ezen a napon is ellepik a főemlősök.

A világ legismertebb virtuális zenekara,

Gorillaz

(amely mostanában annyira nem is az, mint ahogy magunk is megtapaszthattuk már Magyarországon), nemrégiben új lemezzel jelentkezett, The Now Now címmel.

Pénteken következik a Beat on the Brat indie-party, míg Luke Pritchardék nagy slágereik mellett valószínűleg már új dalokat is bemutatnak augusztus végén megjelenő legfrissebb lemezükről. Fura is lenne, ha a David Bowie-dalról elnevezett brightoni zenekar, a The Kooks ne vezetné elő ezt a nemrég bemutatott klipdalt.

Hogy az idei Sziget csajprodukciókban elképesztő erős, elég megnézni Fever Ray, Dua Lipa neve mellett az isteni Lana Del Rey-ét hogy azok is kilátogassanak, akik eddig hezitáltak.

Időről időre mindig felbukkannak olyan jolly joker előadók, mint akiket egyszerűen nem tudunk megunni, akik valami olyasmit tudnak, amit kevesen: mindig felpörgetik a közönséget. Nos, a szombaton fellépő  Bastille pontosan ezt tudja.

Európában csak a Szigeten lép fel fesztiválon idén a Mumford and Sons. Egy különleges buli várható szombat este főműsoridőben, egy nagy ívű utazás bendzsótól az indie-rockig. Hát valami ilyesmi hangulat várható: nyilván ott kell lenni, és nem egy homályos insta story kedvéért.

Vasárnap jön a jó Liam Gallagher,

az Oasis tesók egyik fele,

aki tavaly As You Were címmel szólólemezt adott ki, amely kifejezetten jó kritikákat kapott. Készül vele/róla egy dokumentumfilm is, As It Was címmel.

Egy legenda után fellépni nem egyszerű, de a koszovói albán-brit lány egész biztosan uralni fogja a színpadot: Dua Lipa egyrészt zseniális hanggal rendelkezik, mellyel azonnal kitűnik a rádióslágeres előadók közül.

Emellett Dua Lipa gyönyörű és kiváló show-woman, és emlékezetesen jó popdalokat énekel, pont olyanokat, amelyekről húsz év múlva visszanézve az évtized legszebb pillanatai jutnak majd eszünkbe.

Hétfőn jön a legnyurgább kanadai szupersztár, aki idén már vezette a Billboard listát is: az épphogy húszas éveiben járó Shawn Mendes zseniális előadó, kiváló dalokkal.

Shawn után következik egy norvég fiatalember: Kygo, aki egy Ed Sheeran-remixszel robbant be a a legismertebb producerek közé.

Kedden jön az egyik legjobb koncertzenekar az indie szcénában: a War On Drugs, s Alex Turner is itt lesz az Arctic Monkeys anyazenekarral, amely idén megjelentett már egy nagylemezt is.

És kérem, ez még csak az ízelítő!

Kimondottan színvonalas és erős napokkal várja látogatóit idén a Sziget, ahol egészen biztosan minden ízlés megtalálja a maga wow-faktorát. 

A Nagyszínpad teljes programját itt találod.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük