Mitől látnak férfinak a nők?

Abban a pillanatban, amikor egy ilyen általános kérdésre keressük a választ, a külvilágnak való megfelelési kényszer azonnal felerősödik bennünk.

Egy általános választ keresünk arra, hogy mitől vagyok férfi, amiért a nők annak látnak?

Erre hogy a fenébe lehetne elvárásmentesen válaszolni?

Onnantól kezdve, hogy erősítjük a kollektív elvárásoknak való megfelelést, lemondunk az egyéniségünkről, már nem leszünk azok, akik vagyunk. A megfelelési kényszer szorongást, kisebbrendűségi érzést, idővel agressziót vált ki.

A neveltetésből adódó férfias és nőies viselkedés egy külső elvárásoknak való megfelelést erősít a gyerekekben, mivel a szülők is beleestek ebbe a csapdába, ahogyan az ő szüleik és így tovább generációkon át.

Ezeknél a sztereotip képeknél azonban fontosabbak a belső lelki érési folyamatok által bennünk kialakult képek a másik nemről.

Nem azért szeretünk bele a másikba, mert mekkora izmai vannak, vagy milyen cuki pofija van, esetleg imádni való bozontos szakálla.

Még csak a kipárolgó feromonok miatt sem. Ezek külsőségek.

Amiért a nő férfiként tekint a férfira, az a saját

belső világképével megegyező férfikép miatt van.

Tehát én állíthatom magamról, hogy ezért vagy azért férfias vagyok, vagy férfi vagyok, de ha az nem találkozik a nő férfiképével, semmire se mentem vele.

És még ez is kevés a kölcsönös érzelmi kapocshoz.

Az általános, hétköznapi ,,férfias” viselkedésünk felkeltheti a másik nem figyelmét. Ezek egy futó, heves kapcsolathoz elegendőek. De amikor megismered a másikat, akkor megismered az ő világát, hogy abban milyen a férfi, vagy a nő.

Ebben a pillanatban vagy felkiáltasz, hogy ,,Heuréka, én pont az vagyok!”, vagy nagyon hasonló, vagy egyáltalán nem.

Az első két eset tuti jó kapcsolathoz vezethet, ha a másik fél részéről is az elképzelés stimmel az ellenkező nemről és mindketten figyelnek egymásra, dolgoznak a kapcsolaton folyamatosan, a változások nem csak egyoldalúak, hanem mind a két fél képes a változásra hosszútávon is. A harmadik esetben rengeteg energiát és erőfeszítést igényel a megváltozásra, a másiknak való megfelelésre. Az eredmény itt több, mint kétséges.

A fent leírtak miatt lehetséges, hogy a sovány, a molett, a pocakos, az izmos, a telt idomú, a lapos, és még sokan mások – annak ellenére, hogy különbözőek – megtalálják a párjaikat.

 

Wágner Szilárd: Ha egy nő szeret egy férfit…

Ha egy nő szeret egy férfit…
eszébe sem jut őt nem elfogadni.
Ugyanúgy képes szeretni a férfit,
ahogy a másiktól elvárja.
Reggel mellette boldogan ébredni,
kapcsolatukért együtt dolgozni,
vágyaira odafigyelni.
Szomorú perceit vele átélni,
gondolatait nem mindig fürkészni,
olykor kedves ajándékkal meglepni,
hogy érezze,
a kapcsolatban rajta kívül más is ott van,
tesz kettőjükért,
s nem csak a tükör előtt áll,
méregetve,
vajon melyik ruha jön még rám?

Wágner Szilárd

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.