Nagycsaládosok vehettek részt a Magyar Nagydíjon

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által júliusban indított Kajla program célja a belföldi turizmus népszerűsítése, amelyben együttműködik a Nagycsaládosok Országos Egyesületével is.

Az együttműködés részeként az MTÜ pályázatot írt ki azon családok részére, amelyekben valamelyik gyermeknek van Kajla útlevele, és a sikeresen pályázó családok a Hungaroring Sport Zrt. jóvoltából ingyenesen vehettek részt az idei Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén.

A Hungaroring Sport Zrt. évek óta, hagyományteremtően készen áll a segítségre: volt, hogy a MÁV-val és a Volánnal közösen akciós belépőjegyet hirdetett a Magyar Nagydíjra, évekig az Erzsébet-táboros gyerekek kaptak lehetőséget, hogy bepillantsanak a száguldó cirkusz világába, az idén pedig az MTÜ Kajla programjával működik együtt hazánk egyetlen Formula 1-es pályája.

„Mindig is nagyon fontos volt számunkra a Hungaroring Sport Zrt. társadalmi szerepvállalása, ezen belül is nagy hangsúlyt fektetünk a szerényebb körülmények között élők és a gyermekek támogatására, valamint biztonságos közlekedésre nevelésére. Az idén ennek keretében több mint 230 nagycsaládos vehetett részt a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. A regisztrációt és a kiválasztást a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vállalta magára, a Kajla és a Hungaroring pedig a program koordinációját végzi. Formula–1-es tempóban született meg a megállapodás, ugyanakkor ha jól sikerül, és biztos vagyok benne, hogy így lesz, remélhetőleg a következő években már komplett Kajla-tribünt tudunk kialakítani a versenyhétvégén.”

Minden évben jelentős számú külföldi turista látogat el a Magyar Nagydíjra a környező országokból, így az esemény nem csak sport, de turisztikai szempontból is kiemelkedő rendezvénye az országnak.

„Óriási lehetőség a családok számára, hogy ingyen ellátogathatnak erre a versenyre és megnézhetik testközelből a világ legjobb pilótáit. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Hungaroring Sport Zrt.-nek és az MTÜ-nek a lehetőséget – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük