,,Nem elhinned, tudnod kell, hogy erős vagy. Erősebb bárkinél.” – Női sors(sok), avagy álarc nélkül boldogan előadás Budapesten

,,Az élet nem más, mint egy társasjáték. A társak játéka.

Társ benne születéstől kezdve mindenki, aki felemel, és az is, aki lehúz. Mindannyian egyetlen táblán lépünk, ki előbb, ki mögötted, de haladunk. Lesz, amikor melléd állok, és lesz, amikor más is ezt teszi. Majd lemaradok, és lesz pillanat, amikor Te állsz mögöttem. Néha hatost dobunk, és boldogok vagyunk, és van bizony, amikor három dobásból is kimaradunk.

De legyen bárhogy, játszunk.

Dobunk, szívünkben reménnyel, lelkünkben hittel,

megyünk a cél felé.

És lesznek a táblán akadályok, ezernyi visszafordulás, millió nevetés, és bosszúság, de a lényeg nem más, mint a játék. A játék, ahol tudjuk, csalni veszélyes, mert az út maga az élet, és a célban majd véget ér.

Így csendesen figyeljük a kiesőt, a szerencsést, akinek megint sikerült, bátorítjuk a hátul kullogót, és ismét dobunk. Kezünkben a kocka, szívünkben az akarat, és tudjuk, játszani csak tiszta lélekkel szabad, mert bármi lesz is a vége, sosem feledjük.”

A fenti sorok szerzője, Todorovits Rea november 9-én rendezi meg Budapesten a Görbe Bögre Kávézóban a Látom az Életed – TheA jótékonysági rendezvény keretein belül a Női sors(sok), avagy álarc nélkül boldogan című előadását.

A rendezvényen Rea őszintén pukkasztja ki a rózsaszín felhőket, és kendőzetlen nyíltsággal beszél arról a női létről, melyben minden nap élünk – hadat üzenve ezzel a sokszor semmit mondó motivációs idézeteknek, melyek nem felemelnek, sokkal inkább frusztrálttá tesznek bennünket.

Az előadás elsődleges célja felhívni a nők figyelmét arra, hogy

a szabadság és az önmagukba vetett hitük a legfontosabb fegyver,

mellyel minden csatát megnyerhetnek az életben.

Todorovits Rea gondolatait jelen pillanatban több tízezren olvassák.

Biztató szavai leginkább a daganatos betegséggel küzdőknek szólnak. Bízva a közösség teremtő erejében, Rea több jótékonysági rendezvényt szervezett már meg, és számos tervben is van még. Ehhez Rea számára az őt követő, jelen pillanatban 47.000 ember tökéletes szív-lélek katalizátor, hiszen mindig vannak, akik az ötletei mellé állnak, és mások megsegítéséért álmodnak, és az álmokat valósággá váltják .

A november 9-én tartandó esemény kapcsán sincs ez másként, hiszen

a bevétel felét Rea felajánlotta

a Tábitha Ház Gyermekhospice részére.

Ahogy az előadó nevezi: hálapénz, a boldog életünkért…

,,Nem elhinned, tudnod kell, hogy erős vagy. Erősebb bárkinél.

Nem elhinned, tudnod kell, mindent kibírsz.

Hozzon ez élet bármit, ki fogod bírni. Nem elhinned, tudnod kell, hogy az út, amin jársz, a tiéd. Akadályokkal van tele, és bizony bele is sétálsz majd jó néhányba. De tiéd az út, vezessen bárhová. Nem hinned, tudnod kell, hogy értékes vagy. A piszok, ami rajtad van, csak az idő rakta rád, de alatta ragyogsz, minden elmúlt nappal egyre fényesebben. Nem elhinned, tudnod kell, hogy a rossz után a jó érkezik, hiszen ilyen ez a körforgás. Nem elhinned, tudnod kell, hogy szerethető vagy, megalkuvások és játszmák nélkül, mert egyedi vagy és a világ kevesebb lenne nélküled.

Nem elhinned, tudnod kell, hogy nem vagy véletlen.

Az életnek, a sorsnak, a mai napnak, és a holnapnak terve van veled.

Szükség van rád!”

 

Az eseményről részletes leírás itt található, a Gyermekhospice-ról pedig itt

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük