Nyári anti-digitális gasztrotábor tiniknek! Mi elmennénk…

Olyan vidéki turisztikai programokat szervez egy humanitárius turizmussal foglalkozó cég, melyek a különleges helyi hagyományokat és vadvilágot mutatják be, illetve gasztronómiai kalandokra csábítják az utazót.

A turisztikai eseményeket az interakcióra, a játékosságra és a felfedezés örömére alapozzuk  a nyugodt vidéki kikapcsolódás mellett. Hisznek abban, hogy egy ország kultúrája élő és lélegző élményeken keresztül ismerhető meg.

Hisznek továbbá abban is, hogy a turizmus nem csak rombolni, hanem óvni is tud. Megőrizni hagyományokat, felhívni a figyelmet természeti értékeink fontosságára, és ezáltal nagyobb tudatosságra is nevelni vendégeiket.

45885215 – old vineyard of blaufrankisch blue frankish grape in hungary

A nyári „Chef” gasztro tábor elsődleges célja, hogy kimozdítsa a fiatalokat a nagyváros falai közül a természetbe, ahol fejleszthetik főzési képességeiket és bővíthetik ismereteiket az alapanyagokról és a gasztronómia érdekességeiről.

A képernyőktől távol, egy ma már ritka anti-digitális környezetben találhatják magukat, ahol helyi termelőkkel ismerkedhetnek meg, láthatnak bele a vidéki élet szépségeibe és szerezhetnek új élményeket. A tábor során a főzőprogramokat két képzett szakács vezeti, összesen öt felnőtt kísérővel, a fiatalok pedig csapatmunkában ismerkedhetnek meg a hagyományos itthoni és külföldi receptekkel és a helyi termelői piaccal.

Mérvadó a tábor öko jellege, ahol a zöld gondolkodásmód egyfajta alap és ahol a résztvevők belátást nyerhetnek a Slow Food mozgalom rejtelmeibe.

A hét, a főzés élménye mellett, tele lesz játékokkal, kihívásokkal és csapatversenyekkel. Továbbá a táborozóknak lehetőségük lesz kirándulni, sportolni, strandolni, kézműveskedni, és legfőképpen feltöltődni, kikapcsolódni a vidéki, friss levegőben.

A tábor utolsó napján egy díszebédre kerül sor, amikor a gyerekek

meghívott vendégeiknek, családtagjaiknak, barátaiknak főzhetik meg az utolsó ebédet.

Kiknek szól a tábor? 12-17 éves fiataloknak, akik érdeklődnek a gasztro világ iránt és nyitottak az élmény alapú tanulásra.

Hol lesz a helyszín és mikor van a tábor? Orfűn, 2019. július 21-27.-én.

Bővebb információkat ITT találhatnak az érdeklődők.

Ha mi újra tizenévesek lehetnénk, egészen biztosan elmennék ebbe a táborba,

annyira szupernek találjuk!

(képek: Humtour Kft.)

 

One thought on “Nyári anti-digitális gasztrotábor tiniknek! Mi elmennénk…

  1. Én nem tudom mi a baj az új generációkkal, de nemmiért nem adnám ha minden időmet a szabadban tölthetném. Rengeteget túrázok egy peca bot hátizsák és egy kés társaságában az Amerikai hegyekben, minden percét élvezem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük