Öt tipp az esküvőszervezőtől: ezeket a szolgáltatókat ne hagyd ki, ha esküvőd lesz!

Mit szeretek a legjobban a munkámban, az esküvőszervezésben?

Azt a pillanatot, amikor a nagy napon a pár szemébe nézek és látom a csillogást, a nyugalmat, a megérkezést.

Megérkeztünk oda, ahová hónapok óta vágyunk, az esküvőjük napjára, ami olyan tökéletes, amilyennek elképzelték… 

Ahhoz, hogy így legyen, elengedhetetlen, hogy az apróbb részletek is harmóniában legyenek egymással.

Vannak szolgáltatások, melyek az esküvőn egy apró láncszemet képviselnek ugyan,

ám ha ezek nem lennének,

nagyon hiányozna valami!

Hiszen a kerek egész, amit megszerveztek egy-másfél év, vagy akár 6 hónap alatt, apró lépésekből áll össze és az a cél, hogy a nagy napra mindezek tökéletes egységet alkossanak.

Öt szolgáltatás-típust hoztam, melyek segíthetnek ebben – következnek  szép sorban: 

 

1. Meghívók, ültető- és menükártyák, ültetési rend

A meghívó és a hozzá tartozó kellékek (ültető- és menükártya, ültetési rend, asztalszám) viszonylag apró részleteit képezik ugyan az esküvőnek, ám az összhanghoz elengedhetetlen, hogy stílusban passzoljanak a dekorációhoz, a helyszínhez és a pár elképzeléseihez egyaránt illeszkedjenek. Valahogy nem lenne meg az igazi egység, ha ezeket a kiegészítőket kihagynánk. A legjobb, ha el tudtok menni személyesen, megnézni, megfogni a papírokat, kiválasztani a színeket, mert így egész biztosan nem nyúltok mellé. A Meghívó Börze képei:

Képek: Meghívó Börze

 

2. Cukrászda

Nincs esküvő torta és sütik nélkül.

Egyre nagyobb igény mutatkozik azonban a párok részéről arra, hogy a torta és a sütemények ne csak finomak és gusztusosak, de egészségesek is legyenek.

Emellett szinte minden pár szeretne gondoskodni azokról a vendégekről, rokonokról, akik valamilyen étel intoleranciában szenvednek, netán cukorbetegek, vagy speciális étrendet követnek.

Néhány évvel ezelőtt még nagyon nehéz volt olyan szolgáltatót találni, aki a minőségi alapanyagokat részesíti előnyben, nem használ tartósítószert, adalékanyagokat és ízfokozókat. Egy ilyen cukrászdában igazi csokoládéval dolgoznak, margarin helyett vajat használnak, nem tojásporból, hanem valódi tojásból készülnek a sütik, és így tovább.

Fontos, hogy ne riadjanak meg akkor sem, ha paleo, cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes süteményeket szeretne rendelni a pár – igen, a mai esküvőkön bizony már erre is igény mutatkozik!

Ilyen például a MÁK Cukrászda, ezek itt az ő munkáik:

Képek: MÁK Cukrászda, Flaskó Balázs

 

3. Sminkes

Úgy gondolom, nagy dilemma elé szokta állítani a menyasszonyokat a sminkes kérdése.

Megint csak egy apró részlet, de ha nem tökéletes a menyasszony sminkje, akkor az nem csak a nagy napra nyomja rá a bélyegét, de sajnos a fotókra is!

Éppen ezért fotós kollégáimmal általában külön kis monológot adunk elő arról, mennyire fontos a jó smink.

Ami a menyasszonyi sminkben szuper, hogy előtte lehet tenni egy próbát, akár több sminkesnél is lehet készíttetni próbasminket, hisz mindegyikük más stílust képvisel, más technikákat használ. Ami a legfontosabb, hogy érezze, mi áll jól neked, és a stílusodhoz leginkább passzoló sminket készítse el. Ha olyan az elképzelésed, ami nem feltétlen állna jól, azt is meg fogja mondani kertelés nélkül, mert célja az, hogy tündökölj a nagy napon. Az eddigi tapasztalataim alapján én például Pacsuta Ágit szoktam ajánlani:

Képek: Karczag Dániel, Szivárványfotó, Herczeg Zoltán, Biri Ádám

 

4. Dekoráció, ami annál sokkal több!

Esküvőszervezőként egy dekoros cégtől azt várom el, hogy kreatív legyen, ötletekkel, tanácsokkal járuljon hozzá a teljes kép megálmodásához.

Ha ilyen céget készülsz választani, nagyon fontos szem előtt tartanod, hogy a csapat kerek egészben gondolkodjon: a dekoráció minden elemére terjedjen ki a szolgáltatásuk.

Tehát, ha netán valami hiányzik a repertoárjukból azt is szerezzék be vagy készítsék el, legyen szó valamilyen frappáns ültetőről, gyermeksarok berendezéséről vagy akár köszönetajándékról, szülőköszöntő ajándékról. Azt gondolom, ezek jegyespárként fontos elvárások lehetnek, mert így egy kézbe tudjátok adni a teljes dekorációt, nem kell három-négy szolgáltatóval külön egyeztetnetek, szerződnötök, leveleznetek…

Számomra ilyenek például a Tündérkeresztanyák:

Képek: Vamos Wedding Photography

 

5. Maradandó esküvői dekoráció: az örök emlék

Egyre gyakrabban merül fel az igény a menyasszonyok részéről arra, hogy a csokruk vagy egyéb kiegészítőjük maradandó legyen, ne élővirágból készüljön.

Emiatt nem ritka az sem, hogy az egész dekorációt ilyen módon képzeli el a pár, és a nagy nap után a díszek, dekorációs elemek az otthonuk díszeivé válnak.

Ez a munka nagyfokú precizitást és kreativitást igényel, ugyanakkor nyitottnak kell lenni a konkrét elképzelésekre is. Ha ilyenre vágysz, megint fontos, hogy személyesen tekintsd meg a szolgáltató korábbi munkáit, gyakran a fényképek csalnak, túlzottan eltérnek a valóságtól!

Molnár Mónika munkáiból mutatok példákat:

Képek: Monartdesign.hu

 

 

Tökéletes esküvőt kívánok nektek, stressz és feszültség nélkül:

 

Nem szponzorált bejegyzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük