Pisztáciás spagetti (tej-, tojás- és cukormentes) Mentesesztertől

Olaszos, “tejszínes”, magos, füstölt sonkás, istenien krémes és különleges spagettit hozott ma Menteseszter nekünk. Ez egy tuti bevágódós ebéd vagy vacsoraötlet, garantált sikerrel!

 

Hozzávalók:

– 100 g füstölt sonka

– 50 g pisztácia (héjastól kb. 100 g)

– 50 g fenyőmag

– 250 g durum spagetti

– 200 g kesutejszín

– 1 doboz dr. Oetker Creme Vega

– 4 gerezd fokhagyma

– 1 db paradicsom

– 1 db lime

– 1 ek kókuszzsír

– feketebors

– bazsalikom levelek

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben lepirítom a pisztáciát (külső/kemény héjat eltávolítom, belső/vékony héjat megtartom), illetve a fenyőmagot, mozsárba teszem, és nagyobb, rusztikusabb darabokra töröm őket.

Ugyanabban a serpenyőben lepirítom az 1 ek. kókuszzsírra dobált, vékony csíkokra vágott füstölt sonkát.

Ha már kellően ropogós, hozzáadom a felszeletelt fokhagymagerezdeket, keverek rajta egy-kettőt, majd mehet bele: a kesutejszín, a Creme Vega, a lime leve, a magok és a feketebors. Alaposan összeforgatom.

Végül hozzáadom az időközben, sós vízben 80%-osra főzött spagettit, és a feldarabolt paradicsommal együtt, gyakran kevergetve, pár perc alatt készre főzöm.

Tálaláskor friss bazsalikom leveleket tépkedek a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük