Saját oktatóvideókkal segíti az Oktondi az érettségizőket

A meghozott döntés szerint május 4-én megkezdik az érettségi vizsgákat. Szóbeli vizsgákra nem, csak írásbeli vizsgákra kell készülniük a diákoknak. Ehhez a felkészüléshez továbbra is igénybe vehetik az Oktondi ingyenesen elérhető videóit, jegyzeteit és előre elkészített feladatlapokat.

Az önkéntesekből álló kezdeményezés nem csak a végzősöknek, hanem az alattuk lévő évfolyamok számára is tartogat hasznos anyagokat.

Kétségtelen, hogy az idén érettségiző tanulók és az őket érettségiztető pedagógusok is nehéz helyzetben vannak. Idén tavasszal a szóbeli érettségi teljesen elmarad, és csak írásban vizsgáznak a diákok. Ehhez a rendhagyó helyzethez szeretne továbbra is minden segítséget megadni a több ezer önkéntes tanárból és diákból álló Oktondi csapata.

Már zajlik a forgatás

Az Oktondi honlapján már eddig is rengeteg általános- és középiskolás tantárgy elsajátításához találtak segítséget a diákok és szüleik. Azonban a sok lelkes egyetemista és pedagógus nem szeretett volna itt megállni, saját oktatóvideók készítésébe kezdtek.

„A napokban sor kerül a matematika, a fizika, a kémia és a biológia tantárgyak felvételére is. A videók a Középsuli.hu-val történő együttműködésünk keretében valósulnak meg. A matekhoz kapcsolódó segédanyagokkal kapcsolatban pedig a Matekingnek tartozunk köszönettel, az állandó és magas színvonalú segítségért.” – mondja Szabó Mária Laura, az Oktondi marketing divíziójának vezetője.

Mit érdemes tudni az oktatóvideókról?

A felvett videók nagyjából egy tanórának felelnek meg, azaz 45 perces időintervallumban mozognak. Minden héten keddenként kerülnek fel az online platformokra, ahol bárki elérheti őket.

A tantárgyak szakmai hátterét egyetemisták, tanárszakos diákok és tanárok biztosítják, ők állítják össze és felügyelik, hogy egy adott videóban mire térjenek ki az előadók.

„Nyilván 4-5 alkalommal leadott 45 perces videók anyaga nem tudja lefedni a teljes érettségi követelményt, azonban ki tudja emelni azokat a lényegi pontokat, amelyekre a mostani egyetemisták nézőpontja szerint érdemes az érettségi során figyelni. Mindannyian nagy lelkesedéssel dolgozunk, hogy ott segítsünk a Végzősöknek, ahol csak tudunk.” – teszi hozzá Laura.

A videók tehát – az Oktondi egyéb anyagaihoz hasonlóan – nem helyettesítik a tankönyveket és a tanórákon való részvételt, inkább egyfajta iránymutatóként szolgálnak ahhoz, hogy mik a főbb témák, mit érdemes jobban átnézni az érettségik előtt.

(kezdőkép: pexels)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük