Só+fahéj+víz=gyönyörű karácsonyfadíszek, 10 perc munkával!

  • Fél bögre só
  • Fél bögre fahéj (2-3 csomag)
  • 3/4 bögre (nagyon) meleg víz

–  Mindössze ennyi kell hozzá!

Az egyszerű hozzávalókat

(fél bögre só, fél bögre fahéj, 3/4 bögre (nagyon) meleg víz)

összekeverjük egy tálban,

majd a csokoládébarna, homogén massza elkészítése és a nyújtás már sütőpapíron, vagy szilikon gyúrólapon történhet.

Ugyanúgy, mint a mézeskalácsnál, ezután következhet a formák szaggatása – és kész is vagyunk!

Rutinosabbak szívószállal az akasztónak is szúrhatnak bele apró lyukakat.

A kiszaggatott formákat  egy napig állni hagyjuk,

s mehetnek a fára.

A megszáradt, barna díszek vékony szalaggal (a piros kockás a gyengénk!) a fára akasztva valami elképesztően szép látványt nyújtanak majd.   

Aki szeretné, a kész díszeket cukormázzal  – a mézeskalácshoz hasonlóan – szintén díszítheti, és akár a gyerekeket is bevonhatjuk az alkotásba. Száradás után festhetünk, rajzolhatunk is rájuk.

Máris készen van egy kupacnyi csodálatos, egyedi karácsonyfadíszünk, sütés nélkül – és akkor az illatról még nem is beszéltünk! 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.