SOS véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt!

A kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a közelgő augusztus 20-i hosszú hétvége előtt és után véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

A hosszú hétvégék előtt és után nagyon fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett igényekre. Különösen igaz ez a nyári időszakban, hiszen ezekben a hónapokban egyébként is csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest.

Az alacsonyabb véradói aktivitás hátterében a nyári meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyári szabadságolások állnak.

A vér mással nem pótolható,

így a folyamatos, biztonságos vérellátás fenntartása érdekében a következő napokban fokozottan számítanak az önzetlen véradók segítségére.

 

Véradásra jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves,

de még nincs 65 esztendős (első véradók esetén a felső korhatár 60 év),

testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát.

A véradáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján tájékozódhatnak.

Augusztusban folytatódik nyári kampányuk, amelyben értékes nyereményeket sorsolnak ki a véradók között. A kampány részleteit a https://voroskereszt.hu/veradasnyar/ weboldalon érhetik el.

Adj vért és ments meg életeket!

Ki tudja, neked mikor lesz rá szükséged…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük