Színek, ízek, hangulatok: Kapolcson mindenből nagykanállal mérnek

Carrie angyalai – Finy Petra és Tomkó Bori – a Művészetek Völgyében töltöttek néhány napot.

Ahonnan csodás képeket küldtek nekünk, és nektek…

Színek, színek és színek: Kapolcson bárhová mész,

egy színes mesevilágba csöppensz.

A nagyvárosok szürkeségét itt biztosan elfelejted.

Nekünk a legjobban a fényfestés tetszett, melynek kivitelezése igen egyszerű: kell hozzá egy írásvetítő, némi kreativitás és máris csodafényekben úszik a templom oldala, a koncertezők arca, vagy a fák hullámzó lombja.

 

Egy kapolcsi fesztiválozónak mindenre fel kell készülnie:

legyen nála hideg ital ivásra vagy nyakának hűtésére, találja meg a legjobb étellehetőségeket, ami lehet egy gyors kenyérlángos, netán egy autentikusabb házi menü, lecsó vagy velős pirítós a helyiek által üzemeltet, kék abroszos helyeken.

A Carrie angyalai is általában ezekre a kifőzdékre szavaztak (Varga Szilvi Vendégasztalánál a verhetetlen bodzafröccs és lecsó mellett még egy zseniális ötlettel készültek: rengeteg telefontöltő hellyel a megfáradt telefonú fesztiválozóknak).

De egy igazi kapolcsernek a hőségre alaposan is fel kell készülnie: kalappal, napszemüveggel, naptejjel (bár a végén úgyis mindenki egységesen napszámosbarnára-feketére sül).

Egyszer ötven fokos kánikula van, egyszer a vihar elől kell szaladni,

este pedig jöhet a meleg partiszett a koncertre, mert a völgy nem viccel,

ha hűs éjjelekről van szó!

Kaláka Versudvar: libabőrös produkció két nem papírkutya-költőtől, akik pár éve a halál torkából jöttek vissza. Megható pillanatoknak lehettünk tanúi Novák Péterrel és Lackfi Jánossal, a versimpró végén megrendült közönséggel,

amikor ugyanis Lackfi felolvasta a közönségtől kapott szavakból rögtönzött verset,

melyet két éve elveszített apja emlékére írt, akkor azért

mindenkinek erősen csípte valami a szemét.

 

A fesztivál egyértelmű favoritja, legalábbis ahol a Carrie angyalai a legtöbbet lebzseltek, az a Momentán udvar volt.

Láttuk itt Jocó bácsit és Dopeman-t, de ami magasan a legjobb volt, az Sixx életének a feldolgozása, és a Rögvest.

A Momentán színészei szellemesek, játékosak, gyorsak, pont odaszólnak, ahová kell, pont úgy nevettetnek, hogy az a legjobban fájjon. A hasizomban.

A Vállalom-fal és a Kedvesség-fal ötletessége pedig momentán a legjobb ötlet volt a fesztiválon.

 

Ha Kapolcs, akkor muszáj megemlíteni a kirakodóvásár színesen hullámzó forgatagát, ahol lehet hűsölni a patakban, ha elfárad az ember a nézegetésben,

vagy vehet egy kis jóféle kapolcsi levegőt, netán fakavicsot, mely nem sokkal képtelenebb dolog, mint a fából vaskarika.

Esetleg megkóstolhatunk egy különleges gyógynövénytea-szörpöt. A Carrie angyalai a 11 éves, helyi Miskától vettek szörpöt, aki azon kívül, hogy remek szakértelemmel igazított el a kék abroszos helyekhez, visszaadni is tökéletes mateksággal tudott. Amikor megdicsértük és faggattuk, vajon nem csillagos ötös-e matekból, önérzetesen ennyit felelt: – Isten ments, csillaga a seriffeknek van, de nem nekem!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük