Tíz évig kávészűz voltam, de most megtört a jég!

Tudtad, hogy a kávé… megnyitja a világot? Az elméd? Kiélesedik a látásod?
És kedvesebb vagy az emberiséggel?

Persze, hogy tudtad, te kávéfüggő vagy. Én meg most tanulom a fortélyokat.

Ne kövezzetek meg, de tíz éve nem ittam kávét. Isten tudja,miért hagytam abba, a vizsgaidőszak után elégettem a könyveimmel együtt ezt a szokást. Egyértelmű volt, hogy ha rászabadulok a 10. KávéBár Bazár eseményére, szem nem marad szárazon.

Óvatosan kezdtünk, nem ám bele a közepébe. A Csokizóna forró csokijával minden bazár jól indul.

Lassan gurultunk a standok mellett oda-oda lesve a kis kávés bögrékre, melyik legyen a kiválasztott.

A nagy gondolkodás közepette meglepődtem, amikor egy kis robot állta az utam és kávéval kínált. A La Marzocco felszolgáló robotika rendszere valami zseniális.

Mielőtt belevetettem volna maga a pörkölt koffein aromájába, kiéltem minden tea utáni imádatom és a Ginger Design English Tea gyűjteményei között válogattam egy új ízt, amit hazavihetek.

Egy egészen pici pillanatra maradtam egyedül, amikor a párom elcsatangolt, nekem meg sikerült a legillatosabb kávéstandhoz oda szaglásznom. A kedves szakértő úr, pedig egyből segítségemre sietett, hogy sikerüljön eldöntenem végre, melyik pohárból fogok egy ropogós kávészemet megkóstolni.

Egyszer már csináltam ilyet, az élmény jó volt, az emléke még élt bennem, így gondoltam most is jó ötlet egy Irish Coffee magvacskát elroppantani. Érdekes élmény, amikor egy egész kávémező szétrobban a szádban.

Fel is bátorodtam, halmozzuk hát az élvezeteket, kóstoljuk meg azt a tonkababos alkotást!

Engedjétek meg, hogy megpróbáljak kicsit szakértően hozzászólni a dologhoz. A tonkabab kávé 100% Arabica, különleges aromájú, markáns fűszer, amit érzékeltem is, minden kis ízlelőbimbómmal. Illatában a vaníliát, a keserű mandulát, a fahéjat és a szegfűszeget idézi.

Na, de ami utána jött. Én – a tíz éves tiszta lelkemmel – begyűrtem azt a pár kortyintás új világot. Ezúton is köszönöm a D&B Tea & Coffee kis műhelyének ezt a csodás élményt, megnyílt a mindenség előttem, kettévált a tenger és világbéke költözött a lelkembe.

Nem tudtam, hogy kávé ilyen hatással lehet az emberre. Én is inni fogok most már, mindennap.

A koffein sokkot a Cserpes tejivó csodás sajtos pogácsájával ünnepeltem, akiknek még az espressojuk is bámulatos. Nem kellett tartani az éhen maradástól sem, rengeteg süti és a Rétes Sarok várta a lelkes kávéimádókat.

A legskandinávabb különlegességekkel, pedig a By Beans varázsolt el minket. Fenomenális élmény volt, főleg nekem, a józan életűnek.

De abszolút állíthatom, hogy aznap még az én ereimben is koffein áramlott.

Támcsu Anikó

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük