Változások ideje van, kezdd egy jó nevetéssel!

Azt mondta a szerkesztőnk, hogy mivel úgyis mindenki a tőle telhető módon leginkább otthon van, amikor tud, ezért írjunk több vidám cikket, hogy nektek legyen min jót nevetni.

Hogy a lelketek kicsit könnyebb legyen, és a kedvetek az egekig emelkedjen. Bár akkor azt gondolom magamról adnék statikus jellemrajzot, és végre nem csak én röhögnék magamon egyedül.

Anyával nagyjából másfél hónapja eldöntöttük, hogy most nem utazom haza Szentesre, hanem maradok a seggemen Münchenben. Júniusban vizsgám lesz, és nem lenne baj, ha beleszagolnék kicsit. Pont tegnap beszéltük telefonon, hogy akkor az érzékelőnk vagy a jövőbe látó képességünk nagyon aktívan funkcionált, mert a jelenlegi helyzet alakulása miatt, nem tudtam volna amúgy sem hazamenni. Úgyhogy a szabadságomon önként karanténba vonultam.

Nem őrültem meg, nem vettem 60 kiló lisztet,

sem ugyanennyi cukrot, sőt, Wc-papírt sem, hagyok én másnak is. Nem pánikolok, van kb. 10 darab elolvasásra váró könyvem, és 600 oldalnyi megtanulásra váró jegyzetem.

A legjobb barátnőmmel lakom együtt, azért ez egy isteni szerencse. Szeretünk esténként meginni egy pohárka bort, és tök hálásak vagyunk azért, hogy vagyunk így egymásnak. Hogy van kihez szólni, van kihez fordulni, van kivel nevetni, van kivel elképzelni mi lesz, ha tényleg nem megyünk ki hetekig az utcára, hogy nyírjuk ki egymást, hogy festjük ki a konyhát, mit főzünk, mit nézünk, vagy a legrosszabb -hogy én legalábbis- hogy iszom ki a borkészletet. Szeretem a bort. Tagadhatatlan. De kövezzen meg az az embertársam, akinek nem esik jól néha.

Nevetünk.

Miközben érezzük, hogy körbe lengi a Földet a pánik energiája.

Nevetünk.

Mert akkor könnyebbé válik minden.

Nevetünk,

mert az emberiség már élt túl ennél komolyabb időszakot is, és álltunk már fel súlyos tragédiákból is, és most sem lesz ez másképp.

Nevetünk, mert az segít.

Sztorizgatunk. Talán olyan történetek is előkerülnek a mélyből, amit előtte sosem meséltem volna el. Talán még szorosabb kötelék alakul ki így másokkal, talán még tudatosabban adjuk tudtára a szeretteinknek, hogy a világon mindennél jobban szeretjük őket, és őszinte figyelemmel fordulunk feléjük, mert az a büdös nagy helyzet, hogy az élet adott időt megállni, hogy ne csak magunkra, de másokra is figyeljünk, és átértékeljünk. Átértékeljük az életünk.

Mert ha otthon maradsz, számot vetsz.

Mert az lehetetlen, hogy ne kezdj el agyalni. Megérzed mindennapi rutinjaid hiányát, megérzed annak az energiának a hiányát, ami adta a lendületet. Változás van.  Ne bántsuk embertársainkat, és legyünk hálásak azoknak, akik mennek, és csinálják, mert nincs más választásuk.

A Földön mindig van történés, azért születünk ide, hogy tanuljunk, hogy tapasztaljunk, mert tetszik vagy sem, de a földi létünk a tudatosodásra a legalkalmasabb!

Nevessetek sokat! Szeressétek egymást! És ne felejtsétek el, mibe tesztek valójában energiát!

Musa Dóri

(kezdőkép: pexels)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük