Beköszönt a hideg, regenerálni kell a bőrt! Ezt tanácsolja a szakember

Az ősz beköszöntöttével elérkezik a bőrünk regenerálásának időszaka, ilyenkor előtérbe kerülnek a hámlasztó, halványító, valamint a feltöltő kezelések a kozmetikákban.


Az erős napsugarak bizony nyomot hagytak a bőrünkön.

Ilyenkor lehetőség nyílik fizikai (pl. microdermabrázió), biológiai, kémiai peelingekkel (pl.: enzimek, AHA gyümölcssavak, glikolsav) eltávolítani az elhalt hámsejteket vagy akár a napkárosodás okozta foltokat.

A halványító kezelések mellett kötelező, de egyébként is érdemes még a fényvédelemre is figyelnünk, mert attól hogy a napsütéses órák száma csökken, hidegebbre fordul az idő, még a nap nem teljesen veszít az erejéből.

Az őszi- téli időjárási viszonyok lehetőséget adnak a kicsit radikálisabb kezelési megoldásoknak is.

Ilyenek a dermarolleres/ mezopenes kezelések, melyek segítik a bőrben a kollagén újraképződését, valamint a bőr önregenerációját.

 

A hideg, szeles idő kiszáríthatja a bőrt, érzékenyebbé válik. Célszerű ilyenkor nappalra magasabb zsírtartalmú krémeket használni és a vizesebb, hidratálós krémeket inkább éjszakára előnyben részesíteni. Ne feledkezzünk meg a bőrünk táplálásáról sem, ha nincs időnk kozmetikába menni, akkor feltehetünk akár otthon is egy pakolást, fontos, hogy előtte mindenképp radírozzuk le a bőrünket.

Arcradírnak mindenképp valamilyen szemcsés őrleményt (kávézacc, mandula, stb.) vagy tenegeri sót válasszunk, keverjük el 1 evőkanál mézben, vagy választhatunk egy tápláló olajat is, pl olivaolaj.
Körkörös mozdulatokkal radírozzuk át vele a bőrt, majd langyos vízzel mossuk le.

 

 

Ezután jöhet egy tápláló, regeneráló maszk, melyhez szintén csak pár összetevőre lesz szükség. Sütőtök, avokádó, alma, banán mind külön is, nagyon jó hatással vannak a bőrre, ezt keverhetjük joghurttal, mézzel.

Hogy ne csak a bőrünket készítsük fel az őszi téli időszakra a pakolás hatóideje alatt célszerű kicsit a lelkünkkel is foglalkozni.

Ne sajnáljuk magunkra fordítani az időt, ennyi minden Nőnek jár!

Nagyné Stróbl Anna Diána
Kozmetikus

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük