Ezt tedd a szép bőrért nyaralás alatt!

Augusztus… Sokak számára most érkezik el a várva-várt nyaralás ideje, amelyre egész évben készült, és amelyről egész évben álmodozott.

Víz. Csobbanás. Ideális idő.

Remek helyek, remek ételek, nagyszerű italok. Tökéletes napok. Erre vágyunk, miközben álmodozunk.

Vajon az álomban magunkkal is foglalkozunk? Elképzeljük azt is, hogy kifogástalanul, frissen és kipihenten libbenünk le a repülőről nyolc órás repülőút után is?
Elképzeljük, hogy tündöklünk végig a nyaralás alatt, mint egy sztár?

Nyilván nem. Az álmok csak a helyről szólnak. A képek azonban, amik a való világban készülnek, nos, azok már nagyon is rólunk szólnak.
Épp ezért nem árt három lényeges szépségápolási szabályt betartani, így a fotók sem okoznak majd csalódást! Mert tényleg tündökölni fogunk.

Igen, csak három, apró szabály, s az arcbőr meghálálja:

 

Ne felejtsd el tisztítani az arcbőröd!

Az arc akkor képes igazán ragyogni, ha tiszta, mivel a szennyeződések és az elhalt hámsejtek megakadályozzák a fényvisszaverődést, emiatt pedig fakó lesz a bőr.

Jó, ha mindennap eltüntetjük a szennyeződést és a felesleges olajat a bőrről. Az arcbőr tisztítása éppen olyan fontos naponta, mint a fogmosás. Az alapos tisztítást így, ki úgy oldja meg, jó megoldás lehet például tisztító készülék használata (pl.: FOREO LUNA mini 2) is. Lehetőleg praktikus méretűt válasszunk, amely simán bedobható bármilyen útitáskába.

 

Hidratálj is!

Jaj, ezt a kozmetikusom is ezerszer elmondja nekem. Hidratálj kívül és belül!

Igyál annyi vizet, amennyit csak bírsz és használj arcbőrödnek megfelelő hidratáló krémet, naponta kétszer. Igen, a limonádék és néha a koktélok fogyasztását is írhatod a hidratálás számlájára!

 

Védekezz a napsugarak ellen:

Ne mondd, hogy csak 15 perc, azalatt gond nem lehet!

Napszemüveg, kalap és fényvédő krém: ez az egészséges bőr három muskétása a nyári napokon. Használhatsz önbarnító krémet is a napsütötte megjelenéséért, amiért a bőröd később biztos köszönetet mond. De mindenképpen védd a bőröd!

Így valóban tehetsz azért, hogy

ne csak a nyári napok legyenek szépek, hanem az emlékül

készülő képeken bőröd is tündököljön!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük